Elkezdtem videókat készíteni és ezeket számítógépen szeretném megvágni, de nem tudom, hogy mit kellene újítanom a gépemen! Ramot mindenképp szeretnék venni, és e mellé inkább a processzorra vagy a videókártyára költsek?
Nem tudod hogy mit kéne újítani a gépeden. Oké.
És mi honnan tudjuk, ha meg sem adod a géped adatait ??
Kérdezzük meg Németh Lajost, majd ő megjósolja ? vagy hogy gondoltad ?
Arról nem is szólva, hogy azt sem közölted, hogy milyen mérvű videószerkesztésre gondolsz, milyen programmal.
Sony vegas pro 13 mal vágnék vagy ha szerintetek vinné a gép akkor az adobe premierrel!
Elég régi a gépem
Intel Core 2 Duo e5200
3szor 1 gb ram
A proci foglalata Intel socket 775
Videókártya az a processzor ba van integrálva a többit pedig nem tudom megmondani.
+4 gb vagy 8 gb ramra gondoltam mindenképp
A videókártya nem játszik túl nagy szerepet videóvágásnál.
Erős processzor, és sok RAM kell hozzá.
Tudni kéne az alaplapod típusát, hogy egyáltalán mennyi memóriát tud lekezelni. Ennek tükrében szerintem 4 Gb DDR2-es, vagy DDR3-as ramból 4Gb sokat lendíthetne a dolgon.
775-ös processzorfoglalatba egy Q9400-as procit, már 6-7 ezerért kapsz használtan.
Ezekkel már viszonylag tűrhetően elvan a Premiere pro. Tudom, mert nekem is ilyen gépem van.
#4: Sony Vegas valoban nem profital sokat a videokartyabol.
Premiere viszont igen, egy olcso GTX-el ketharmada, max minosegen nyolcada lett a renderelesi ido:
Ott a pont. Nem is tudom hogy mehetett ki a fejemből, hiszen én is Pr. használok és GTX750-ről váltottam GTX970-re, és szemmel láthatóan csökkent a render idő.
Azért írtam azt, mert csak a videó SZERKESZTÉS része járt a fejemben.
A videókártya az szerepet játszik a videóba szerkesztett effektek lejátszására?
pl.egy ilyen kártya segíthettne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!