Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes 60 GB-os SSD-re...

Érdemes 60 GB-os SSD-re UEFI-vel telepíteni?

Figyelt kérdés

Telepítettem de pl. nem lett gyorsabb a boot időm (pár mp-el még lassabb is lett). 2 TB-tól nagyobb merevlemezem sose lesz. Olvastam róla de nem láttam kirívó nagy különbséget.

Ha valaki tudna tapasztalatból mondani valamit róla.

2017. nov. 29. 08:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Mivel az UEFi és az SSD semmiféle összefüggést nem mutat, így nem értem a kérdést.
2017. nov. 29. 09:13
 2/13 A kérdező kommentje:

Leírom még egyszer.

2 TB-tól nagyobb merevlemezem sose lesz. Az GPT-és merevlemezek 2.2 TB-nál nagyobbakat is tudnak kezelni. Ilyen esetben van valami előnye az UEFI telepítésnek? SSD-nél UEFI-vel telepítettem és nem tapasztaltam különbséget.

Ha nem érted inkább hagyjad!

2017. nov. 29. 09:43
 3/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Nincs előnye.
2017. nov. 29. 16:43
 4/13 anonim ***** válasza:
Mivel nincs különbség, ezért érdemes, mert sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged...
2017. nov. 29. 18:53
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Akkor 2 TB-nál kisebb merevlemezeknél nem érdemes vele foglalkozni. Márt csak azért sem mert UEFI telepítéshez a lemezt is át kell konvertálni GPT-re.

Olyan valakitől lett volna jó választ kapni aki már régebben használja és tapasztalatból írt volna róla.

2017. nov. 30. 10:41
 6/13 anonim ***** válasza:

"Márt csak azért sem mert UEFI telepítéshez a lemezt is át kell konvertálni GPT-re."

ez nem igaz. UEFI esetén a régi vinyó maradhat MBR, nem kell feltétlenül átkonvertálni. Elég csak az új nagyobb vinyót GPT-re formázni.

"Olyan valakitől lett volna jó választ kapni aki már régebben használja és tapasztalatból írt volna róla."

már mint az EUFI-t használja régóta? Miből gondolod, hogy nem tapasztalatot írok??

Mondjuk nem is értem az alapkérdést, hogy "Érdemes 60 GB-os SSD-re UEFI-vel telepíteni?" Azt nem te választod meg hanem az alaplapod. HA UEFI-s akkor az ha nem akkor nem. Te csak a HDD illetve SSD partícionálásakor választhatod ki hogy MBR vagy GPT lesz-e a partíció...

2017. nov. 30. 18:07
 7/13 A kérdező kommentje:

Már harmadszor írom le a kérdést. Mennyivel jobb ha UEFI-vel telepítek egy 60 GB-os merevlemezre. Ezt azért találták ki, hogy a a 2.2 TB-nál nagyobb merevlemezeket is tudja kezelni. Ha használnál UEFI-t (úgy látom Te sem használsz) mert mondjuk 4 TB-os a lemezed és az alaplapod tudja az UEFI-t akkor tudnád, hogy ha UEFI-vel telepítesz a lemezed átkonvertálja MBR-ről GPT-re. Ha utána simán akarsz telepíteni akkor előtte vissza kell konvertálni MBR-re mert különben nem tudja telepíteni az op.rendszert.

Úgy látom nemcsak, hogy nem használod hanem nem is ismered, hogy hogy műkdik.

2017. nov. 30. 19:04
 8/13 anonim ***** válasza:

"Már harmadszor írom le a kérdést. Mennyivel jobb ha UEFI-vel telepítek egy 60 GB-os merevlemezre."

- Már másodszor írom le, nem te választod ki hogy "mivel" telepítesz. Ha UEFI-s a lapod akkor úgy telepítesz, ha nem az akkor nem.

"Ezt azért találták ki, hogy a a 2.2 TB-nál nagyobb merevlemezeket is tudja kezelni."

- UEFI nélkül is tudsz 4 TB-nál nagyobb HDD-ket kezelni csak nem tud róla bootolni.

"Ha használnál UEFI-t (úgy látom Te sem használsz) mert mondjuk 4 TB-os a lemezed és az alaplapod tudja az UEFI-t akkor tudnád, hogy ha UEFI-vel telepítesz a lemezed átkonvertálja MBR-ről GPT-re."

- Nem konvertál át semmit, pláne nem a felhasználó beleegyezése nélkül. Azért nem konvertál mert a nem UEFI-s lap is kezeli a 4TB-nál nagyobb HDD-t és UEFI alatt is simán tudsz MBR-t használni. Sőt MBR-t és GPT-t is egyszerre.

Ja és UEFI-s az alaplapom és van 2 db 6 TB-os HDD-m.

"Ha utána simán akarsz telepíteni akkor előtte vissza kell konvertálni MBR-re mert különben nem tudja telepíteni az op.rendszert."

Mi az hogy "simán telepíteni"????? A konvertálás maga az hogy MBR vagy GPT lesz-e az a partíció és mint írtam mind UEFI és UEFI nélküli gépen is lehet használni a GPT-t és az MBR-t.

Mi nem érthető???

2017. nov. 30. 19:41
 9/13 anonim ***** válasza:

"SSD-nél UEFI-vel telepítettem és nem tapasztaltam különbséget. "

Ez is értelmetlen. Az SSD vagy MBR vagy GPT partíció lesz és kész. Sebességben nem fogsz különbséged érezni.

2017. nov. 30. 19:47
 10/13 A kérdező kommentje:

Találtam leírást:

[link]

[link]

2017. nov. 30. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!