Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes telepíteni Windows...

Érdemes telepíteni Windows 7-re UEFI-t? Hogyan?

Figyelt kérdés
Melyik igaz? Melyik a legjobb? Olvastam olyat hogy bizonyos alaplap kell hozzá (FTP-s). Az én alaplapom:Ginkgo 7A1. Nem találtam se google-ban se adidában se freshdiagnose-ban hogy FTP-s e. (Ha újra kell telepíteni a gépet az nem gond.)

2015. okt. 3. 11:22
 1/4 A kérdező kommentje:
2015. okt. 3. 11:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Az UEFI a BIOS utódja vagyis az alaplap része. Windows alatt már lénygében mindegy, hogy milyen típusú a BIOS. Milyen célból ragaszkodsz az UEFI-hez (ugyan van némi előnye, de igazából nem jelentős szerintem...én legalábbis a kényelmesebb és dizájnosabb felületen kívül más nagyban értékelhető dologról nem tudok beszámolni)? Véleményem szerint ha egy alaplap BIOS-os azt nem lehet UEFI-re frissíteni.
2015. okt. 3. 11:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Amennyiben EFI/UEFI támogatású alaplapod van úgy tudsz UEFI módban telepíteni azaz MBR helyett GPT partíciós táblát fog használni a rendszer és elérhetőek lesznek a 2TB-nál nagyobb partíciók. Loaderrel aktivált rendszer esetén a GPT nem jó, mert a loader csak az MBR-es telepítéssel működik! Másik megoldás lehet, ha nagy méretű HDD-t akarsz használni, hogy 2TB-os partíciókra bontod és akkor maradhat az MBR-es megoldás (ha sima BIOS-os van, akkor szvsz nincs is más megoldás).

A cikkben leírt módszer véleményem szerint azoknak nyújt segítséget, akik nem tudnak DVD-ről telepíteni UEFI módban és nem akarnak az alapszoftverrel sem vesződni. Nlam mondjuk nem volt gond, DVD-ről szépen felnyomta a Windowst a rendszer GPT partícióval, pedig nem egy mai darab a deszkám (4 éve vettem).

2015. okt. 3. 11:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem , akkor nem kell UEFI.
2015. okt. 3. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!