Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » BIOS-t frissítettem az ASRock...

BIOS-t frissítettem az ASRock H97 PRO4 alaplapomon. Azóta a hang nagyon halkká és tompává vált minden kimeneten. Helyrehozható ez valahogy?

Figyelt kérdés
Gyárilag 1.40-es UEFI BIOS volt rajta. Azt frissítettem (sajnos) az akkor legújabb 1.80 verzióra. Azóta a hangerő olyan szinten lecsökkent minden kimeneten (alaplapi HDMI,D-sub,VGA HDMI), hogy a beszédet szinte egyáltalán nem lehet hallani olyan halk és tompa lett. Filmet nézni így képtelenség. Viszont a különböző hangeffektek pedig nagyon hangosak lettek. Kicsit olyan mintha 5.1-ben lenne a hang és azt egy mono tévén hallgatnám. Próbálkoztam már mindennel. Vissza flasheltem a régi 1.40-es BIOS-t, de a tünet továbbra is megmaradt. Resetet is csináltam az alaplapi elem kivevésével, de az sem segített. Gondban vagyok, hogy visszaküldöm gariba mivel még garanciás a lap. Szerintetek kicserélnék?

2015. aug. 27. 05:17
 1/3 A kérdező kommentje:
A Windows-t is újraraktam azóta többször is és több driverrel is próbálkoztam de hiába. Lehet hogy ez valami rejtett hiba amit a BIOS frissítés hozott elő?
2015. aug. 27. 05:28
 2/3 P.O.C. ***** válasza:

Szedd le a Realtek oldaláról a legújabb HD Audio drivert.

[link]

2015. aug. 27. 06:08
 3/3 A kérdező kommentje:
HDMI-n keresztül használom a gépet. NVIDIA videókártyám van a legfrissebb driverrel.
2015. aug. 27. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!