SSD vagy a HDD lenne a megbízhatóbb?
Gépemben cserélődtek az alkatrészek i5-ről i7-re, gtx 960-ról gtx 1060-ra, és 8 GB RAM-ra.Csak nem tudom mit lenne érdemesebb venni hogy legnagyobb gyorsaságot hozzam ki a gépemből.
Gondolkozok egy 1TB SSD-én vagy 1 TB HDD-én majdnem olyan sebességűt mint az SSD, nem tudom melyik lenne megbízhatóbb ( az 1TB bőven elég)
"...majdnem olyan sebességűt mint az SSD..."
Álmodban!!!
Az SSD sokkal gyorsabb főleg az elérési idő, sebesség.
szóval összességében akár 10-30x.
Gyorsabb ha pl M.2 SSD-t veszel
Viszont csak rendszernek, +SSD esetleg munkafájloknak pl videóvágáshoz.
Minden fontos adatnak csak is HDD a megbízhatósága miatt.
Egy SSD mindig gyorsabb, mint egy HDD. Viszont nagyon nem mindegy, hogy ekkora méretben ~100 rugóval drágább lesz az SSD, mint a HDD.
Ha én fejlesztenék, a rendszert egy kisebb, de gyors SSD-re tenném, mellé pedig egy adattárolásra szolgáló izmos HDD-t.
A megbízhatóságról annyit, hogy az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, így a meghibásodási lehetőség is kisebb ezáltal.
1 Tb-os SSD ostobaság. Drága, és felesleges.
"A megbízhatóságról annyit, hogy az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, így a meghibásodási lehetőség is kisebb ezáltal. "
a megbízhatóság nem a mozgó alkatrészeken múlik, hanem a visszaállításon amikor elszáll, egy HHD-ről még nagyobb valószínűséggel szedsz le adatot, pl.: tönkremegy az elektronika akkor csak elég egy ugyanolyan panel csere és már mehet is, az SSD-nél viszont minden adat elveszik ha be/*szarik.
Valóban blődség ekkora (1TB) SSD) elég egy 256GB v. max 512GB.
Csak 1 meghajtót egy gépbe, viszont eszetlenség.
1tb ssd? főnök ha ennyi pénzed van miért nem 1080 került a gépbe?
Mi lenne ha vennél egy 250gb s ssd-t a rendszernek + 1tb hdd-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!