Akik szerint a Ryzen procik olyan jók, ők milyen tesztekre alapozzák ezt?
Amúgy az is a nagy Ryzen őrület alapja, hogy az AMD produkált egy jobb processzort ár/érték arányban, mint a Kaby Lake. Ez eléggé odacsapott az Intel monopóliumnak.
Meg is lepődött szerintem mindenki, mind a két oldalon. Aztán persze, hogy a hardcore fanatikusok egymásnak estek a mikroszkóp alá rakott benchmarkokkal, meg miegymással.
Játékban nincs nagy különbség a két oldal között, nagyjából mind a kettő ugyanazt a szintet hozza. Kivéve RTS játékok, mert azok proci igényesebbek, ott meglátszik a Ryzen előnye a több mag több szállal.
Viszont komolyabb munkákra, mint videovágás, renderelés, miegymás, ott egyértelműen a Ryzen jobb.
Nyilván a nagy átlag az játszik, tehát a két oldal gamer társadalma olyan, mint egy kutyaviadal, harcolnak a semmin, miközben FPS téren ugyanazt nyújtja mind a kettő. Csak annyi a különbség, hogy a Ryzen alacsonyabb CPU kihasználtságon és valamivel alacsonyabb hőmérsékleten hozza azt a teljesítményt, mint az Intel.
Most ugye Kaby Lake-ről van szó, mert amikor a Ryzen jött, akkor még nem volt Coffee Lake.
A Coffee Lake-el szemben nem tudom hogy teljesít, nem nagyon ástam bele magam a kérdésbe. Gondolom játék közben nem nagyon jön ki megint nagy különbség. Viszont Coffee Lake-et venni meg nem jó beruházás, mert drága.
Szóval jelenleg a piacon az AMD nyújtja a legjobb lehetőséget, mert jobb, mint a Kaby, és olcsóbb, mint a Coffee.
Persze aki nagyon akar magának venni i3-as Coffee Lake-et 80-90 ezer Ft-ért, 4 mag 4 szállal, Z-s alaplappal, az nyugodtan megteheti. Csak ugyanennyiért van Ryzen 5 1600, 6 mag 12 szállal, ami OC-zható, tuning lap nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!