Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A hackerek honnan szerzik a...

A hackerek honnan szerzik a rengeteg tudást ami alapján ilyen sok mindenhez értenek és hogyan keresnek biztonsági réseket meg ilyesmi? A tudásukat mire alapozzák? Programozás? (lent még kifejtem)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne,hogy ezek a hackerek akik mindenféle biztonsági rést kihasználva fel tudnak törni akármit mire alapozzák a tudásukat? Ügyes programozók? Vagy ismerik az ilyen hálózatok rendszerét?

Ezeket egy ügyes programozó is meg tudná csinálni? Vagy miért ilyen profik?

Nem akarok hacker lenni,csak érdekel,hogy honnan tudnak ennyi mindent a gépekről meg hogyan tudnak feltötni dolgokat.

Nyilván ha fent lenne a neten akkor már mindenki tudná,de ezek nem tudom honnan szereznek ennyi tudást.

Előre is köszi!

2016. ápr. 10. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Az alaptudas mindenkinek elerheto - programozas(elmelet is), halozati ismeretek, adott rendszer pontos megertese.

Aztan lehet keresgelni az interneten elerheto etikus hacker kepzeseket, programokat, trukkoket.

Ha mar nincs tobb elerheto anyag, akkor kulonfele kozossegektol lehet tanulni. Azt mondjak, a profi biztonsagi szakertok is cserelnek tudast alneven mindenfele blackhat forumon:)

2016. ápr. 10. 14:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdésem az lenne,hogy ezek a hackerek akik mindenféle biztonsági rést kihasználva fel tudnak törni "

A klasszikus értelemben vett hackerek nem (feltétlenül) számítástechnikai bűnözők (ezt a kategóriát a média fogadatlan prókátorai - meg az olyan tökkelütött senkiházik, akik előző hozzászólásaimat töröltették - aggatták rá), hanem autodidakta módon tanuló, problémákat nem a szokott módon megoldó szakemberek.

Bővebben erről: [link]

"akármit mire alapozzák a tudásukat? Ügyes programozók? Vagy ismerik az ilyen hálózatok rendszerét?"

Rengeteg szakirodalom - akár programozási, akár hálózatos, akár hardwares - gyakorló feladat, érhető el a neten, melyeket önállóan el lehet sajátítani, és kellő gyakorlással haladó szintre lehet benne fejlődni, illetve idő közben kialakítható egy, a problémák igényes módon való maegoldására való hajlam.

"Ezeket egy ügyes programozó is meg tudná csinálni?"

Igen, megfelelő habitus kialakításával.

"Nyilván ha fent lenne a neten akkor már mindenki tudná"

Hiába van fenn sok dolog a neten, az emberek (mély tisztelet a kivételnek) lusták (még keresni is!), nekik - illetve a semmirekellő script kiddieknek, akik előre elkészített eszközökön nyomogatják a gombokat, különösebb háttértudás nélkül - instant kell a "megoldás", nem az odáig vezető út, és az a során megszerzett tudás a lényeg.

2016. ápr. 10. 15:41
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

2-es! Lehet,hogy én töröltem a hozzászólásodat,de tényleg nem volt direkt,zöld pacsit akartam nyomni és utánna már nem volt ott a válaszod. Szóval bocsánatot kérek és köszönöm a hozzászólásodat,remélem nem vagy rám mérges.

2016. ápr. 10. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!