Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Frissen vásárolt UHD LG TV...

Frissen vásárolt UHD LG TV képe villódzik, ha számitógépre kötöm. Miért? Részletek lent

Figyelt kérdés
a TV HDR képes, rákötöttem a PC-re, viszont a kép villog, nem csak film közben, ha semmit nem csinálok akkor is. Valaki tudja miért lehet? Nem gondolom, hogy gyenge lenne a gépem hozzá (AMD FX-6300, 2x4Gb RAM, GTX970).

2017. nov. 2. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Rosszul van beállítva a TV, vagy hibás a kábel.
2017. nov. 2. 16:15
 2/10 P.O.C. ***** válasza:

Talán magasabb a frissítési frekvencia van beállítva a gépen, mint amit a TV támogat. A belépő szintű UHD TV -k max 50-60 Hz -et tudnak.

A másik, hogy lehet hogy nem a PC -nek fenntartott HDMI -t használod. Nekem Samsung TV -m van és azon direkt van egy PC feliratú HDMI.

2017. nov. 2. 17:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs külön PC-hez tartozó HDMI csatlakozó, csak bekapcsoltam a HDR funkciót (felajánlotta hogy bekapcsolhatom ehhez a porthoz állandóra), és azóta csinálja, de sehol se találom, hogy hol lehet a HDR-t kikapcsolni, viszont most valamiért ritkábban csinálja, egy film alatt kb 2-3 ilyen fekete villanás volt.
2017. nov. 2. 20:23
 4/10 P.O.C. ***** válasza:

Az enyém nem HDR -es, de úgy tudom hogy a HDR -t -hez azt támogató video forrás is kell. Másképp nincs értelme.

Ha nem tudod sehogy sem kikapcsolni, akkor állítsd vissza a TV -t gyári beállításokra, de ezúttal ne engedélyezd a HDR -t.

2017. nov. 2. 20:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Sikerült kikapcsolnom, viszont most is egy 20 perces nem 4K sorozat alatt 1x villant feketén. Lehet mégis csak a számitogép felől lesz a gond. Illetve ez a felskálázás sem mindig sikerül, ritkán észre lehet venni, főleg a video elinditása után közvetlenül, hogy egy picit be-be szaggat a kép, aztán jó lesz.

Nem akarok hülyeséget mondani, de olyan mintha valami buffer probléma lenne. Lehet a RAM kevés, vagy a VRAM?

Lehetséges, hogy a fekete villanás is onnan ered?

A TV és a monitor is 60Hz-en frissit.

2017. nov. 2. 21:38
 6/10 P.O.C. ***** válasza:

Nem hiszem, hol kéne kell már ennél is erősebb PC a 4K- hoz? Jó hogy nem már i9 -es PC kell neki GTX1080TI -vel.

Ott valami más gond van.

2017. nov. 3. 15:48
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, én beszéltem hülyeséget, mivel a VGA is 4k támogatású, csak amit én elnéztem, hogy nem 2.0-ás HDMI kábellel van a TV rákötve a gépre. Holnap megyek kábelt venni, de több mint valószinű hogy ez lesz a gond. Azért majd válaszolok ide, hogy megoldotta-e, hátha más is lesz ilyen ügyes. :)
2017. nov. 5. 21:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Na vettem egy 2.0-ás kábelt. A fekete villódzás megszűnt, viszont a néhai lag, illetve egér, billentyű reakció késés még mindig van, de furcsa módon, csak a TV-n. Tehát ha kiterjesztve használom, a monitoron nincs késés, csak a TV-n van.
2017. nov. 7. 15:04
 9/10 P.O.C. ***** válasza:
Nem input lag véletlenül? Nincs gaming mode a TV -n?
2017. nov. 7. 15:57
 10/10 A kérdező kommentje:
De, az volt, közben rágugliztam. Köszönöm a válaszokat egyébként!
2017. nov. 10. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!