Adott egy régi gép amin "telepített memória 8 GB (1,5 GB használható) ". Ez hogyan lehetséges? A számítógépre valaki Windows 7 Ultimate 32 bites változatot telepített.
64 bites Win7 kéne rá? Rosszul olvassa be a memóriát, és valójában csak 1,5 van benne? A CPU-t legyilkolja egy firefox megnyitásakor. A CC cleaner is 8 gigát olvas be. Windows doctor kitakarított mindent, optimalizálta a gépet. Olyan mintha tényleg csak 1-1,5 giga lenne benne és azt is a win7 lefoglalná. Be lehet állítani vagy fel kell rakni egy 64 bites win7-t, esetleg, ha kamu ez a 8 giga és csak 1.5 van benne, elég rá egy régi xp?
Gyorsan bootól a gép. Nem vírusos. A gépházba nem néztem bele.
"a 32 bit 3 gigáig képes kezelni a memóriákat"
Nem...
A 32 bites rendszer összesen lát 4 GB ramot, ebbe bele értendő a videokártya vram-ja is. Ha van benne 1 gb-os vga, akkor kapásból 3 gb ram használható, abból a rendszer lefoglal magának úgy 1 GB-ot, szóval 2 gb körül jössz ki, így lehetséges a 32 bit-es op rendszer hiba is.
Egyéb iránt van rendszerinformáció, ahol meg tudod nézni, milyen ramok vannak a gépedben. Az se utolsó ha leszeded a gépház oldalát és megnézed.
"Nem kell felnyitni a gépet"
Senki sem mondta.
"A 32 bites Windowsokkal mostanában az a probléma"
Nem mostanában, és nem is probléma.
Az értelmes hozzászólásokat köszönöm. Nem az én gépem, nem tudok bele nézni, egy kedves ismerősöm régi gépe amit kitakarítottam neki mert tele volt szeméttel és rendszer hibával. 91-óta van pc-m, először találkoztam ilyen hibával. Rengeteg fórumot átolvastam, akik hasonló hibát találtak. Azért 6,5 veszteség nekem egy kicsit sok. Ami még gyanús volt nekem, hogy a rendszer egy BD olvasót is érzékel, közben a gépben csak egy mezei dvd író van. Ezért érzem azt, hogy az a 8 giga hülyeség. Egy régi sulinetes (2002-03 környéki lehet) gépbe senki nem rak bele 8 gigát, szerintem annyira nem is bővíthető.
Ha legközelebb hozzá tudok férni, belenézek a gépházba, hogy tényleg mi van benne.
Az aidát én is ismerem, régen használtam.
A 32 bites oprendszerek ha a fene fenét eszik sem látnak 4GB-nál többet. (Sőt, a gyakorlatban egyéb technikai paraméterektől függően kevesebb is lehet, ami valóban használható.) Mondjuk az 1,5 így is kevés, 3-at a legelborultabb alaplap esetében is látnia kell, és ha fél giga lejön belőle az integrált VGA-nak, akkor is még 2,5 marad. Esetleg valami ramdrive-szerűség nem lett telepítve? (Ideiglenes meghajtó, ami valójában a RAM-ban helyezkedik el.)
BIOS-ban is meg kéne nézni, ott mennyi RAM-ot lát. Az, hogy a rendszer mennyit érzékel, az azért némileg manipulálható. A BIOS 99,9%, hogy a valós adatot fogja szolgáltatni. :)
Ami pedig az oprendszert illeti: olyat kell feltenni, amivel kényelmesen használható a gép.
Könnyen lehet, hogy valaki tévedésből tett bele 8 gigát, abban a reményben, hogy akkor ekkora memóriája lesz, és az milyen jó. Még ma is sokan nem tudják, hogy a 32 bit 4 GiB-nál meghúzza a határvonalat, vagyis a 8 gigás RAM-ból 4 azonnal el is tűnik.
A probléma "mostanában", amire utaltam, az, hogy a videókártyákhoz egyre nagyobb memóriát rendelnek. Amíg 128 KiB volt egy videó RAM, fel sem tűnt, hogy annak is kell egy kevés hely a 4 GiB-os címtartományból, pláne ha a RAM csak 2 GiB volt, ami nagyon sok dologra elég. Ma már ez a méret sokak szemében lemoshatatlan szégyen, ezért sokan növelik a méreteket, de sajnos a 32 bites határvonal ettől még nem tűnik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!