Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CPU hőfok / hűtés probléma?

CPU hőfok / hűtés probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap összeraktam a gépem, összeraktam, elindítottam.

BIOS-ba lépve azt láttam, hogy a CPU hőfok 30-32 fok, a cpu hűtő de csak 300-320 RPM-em megy.

Szerintetek van valami gond a hűtéssel / rosszat jelez? Túl kevésnek találom a fordulatszámát a vetilátornak. Az előző cpu + cpu hűtőnél 1600RPM volt minimum.

CPU: Intel Core i5-6600 (65W TDP)

A hűtő pedig egy BeQuiet! Pure Rock (150W TDP van a dobozon)

Most akkor rosszul jelzi ki a BIOS vagy mi lehet?

2017. okt. 31. 15:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyáltalán mennyi a hűtőd max fordulatszáma?
2017. okt. 31. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Az a baja, hogy a gyarto figyelt az energiatakarekossagra.

Ha nem dolgozik a proci, akkor lecsokkenti az orajelet. Emiatt huteni sem kell, a ventillator sem forog.

A BIOS-ban ezeket a technologiakat ki tudod kapcsolni. Telen nekem is fontos, hogy a szamitogepem folyamatosan melegitsen, igy futi a lakast.

2017. okt. 31. 16:34
 3/3 MGéza ***** válasza:
100%
A Pure Rockon elég nagy lapátok vannak, nem húzott procit akár passzív/félpasszív módban is képes lehet hűteni. Úgyhogy a gyári, meg a 92mm-es lapátos kis custom hűtésekhez képest ez teljesen normális üzem: Nagyobb lapátok=nagyobb légszállítás kisebb fordulatszámon; nagyobb hűtőfelület+több hőcső= jobb hőelvezető képesség.
2017. okt. 31. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!