Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Normális az, ha BIOS nem...

Normális az, ha BIOS nem kapcsolja be a dedikált VGA-m, hanem csak a windows?

Figyelt kérdés

Akkor van kép, ha bejön a windows üdvözlő képernyő. BIOS-ba pedig úgy tudok belépni, ha kiszedem a VGA-m és az integráltba dugom a monitort. A BIOS-ban csak annyit tudnék állítani ehhez kapcsolódóan, hogy tiltom az integrált GPU-t, de még nem próbáltam.

Új konfig:

Alaplap: msi h110m pro-vd plus ms-7a15

VGA: ASUS RX 560

Köszi előre is!

2017. okt. 26. 11:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az integráltat nem érdemes tiltani, inkább primary-masterbe tenni a videoadaptert.
2017. okt. 26. 12:30
 2/14 Dongaben ***** válasza:
Kell lennie a BIOS-ban olyan beállításnak, ahol kiválasztod az elsődleges kártyát. "primary graphics adapter", ezt állítsd PCI-ra.
2017. okt. 26. 12:34
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi,de ezt a beállítást az elejétől kereszem a biosban, de nekem nincs. Azért írtam, hogy biosból csak tiltani tudom az igput. Többször is átnéztem a biost. A kérdésem lényege ,hogy ez hiba vagy normális? Mert nem zavar, de ha alaplapi hiba, akkor gariba viszem vissza
2017. okt. 26. 12:42
 4/14 Dongaben ***** válasza:
2017. okt. 26. 13:24
 5/14 A kérdező kommentje:
@Dongaben nagyon köszönöm, megnézem majd ha hazaértem!
2017. okt. 26. 13:35
 6/14 A kérdező kommentje:
NA végre van netem, nem csak telóról... Szóval ha vagytok még: engem tényleg az érdekelnie, hogy ez nem alaplapi hiba-e, de akkor ezek szerint nem? Mert nem zavar, hogy a Windows kapcsolja be, bár jó lenne megtalálni azt a beállítást (eddig vagy ötször néztem át a BIOS-t, de hátha ma valami változik:)
2017. okt. 26. 14:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha leírtad volna milyen biosod van, többre jutnánk.
2017. okt. 26. 16:47
 8/14 A kérdező kommentje:

UEFI.

Ezt a menüt megtaláltam

-Initiate Graphic Adapter

Choose which adapter you wish to make the primary option.

[IGD] Integrated Graphics Display

[PEG] PCI-Express Graphics Device

Alapból PEG-en volt, úgyhogy valami akkor nem stimmel:(

2017. okt. 26. 18:48
 9/14 Dongaben ***** válasza:
Az Biztosan nem normális, hogy ki kell venni a dedikált kártyát a BIOS-ba belépéshez! Üzletben rakták össze? Ha igen, akkor nyugodtan vidd vissza ezzel a hibával. Vagy próbálj keríteni valakit, aki ott, helyben tudna segíteni. Így, látatlanban ez nehéz.:(
2017. okt. 26. 19:01
 10/14 A kérdező kommentje:

@ Dongaben Köszi, hogy segítesz. Ha PEG-en van, akkor kell kivenni a kártyát, mivel valamiért a lap nem tudja bekapcsolni a VGA-t. Természetesen, ha IGU-ra állítom a BIOSt, akkor nem kell kivenni a VGA-t, akkor elég, ha átdugom az integráltba. De ezt gondolom tudod. Lényeg, hogy akkor a segítségeddel kiderítettem, hogy ez alaplapi hiba. 1.4-es BIOs-szal sem működött és az új 1.8-as bios-szal sem.

Ennyi a vége. Boltban rakattam össze, így részenként van gari, az alaplapra 36 hónap van, így még nyúzom egy kicsit és visszaviszem.

Nagyon köszönöm az időd és a segítséget, teljesen képben vagyok!

2017. okt. 26. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!