Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom átállítani a...

Hogyan tudom átállítani a memória frekvenciáját?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nem értek hozzá, nem szeretném elrontani, úgy hogy ezért kérnék itt segítséget. :)

Alaplap: Asus Prime B350-PLUS

Proci: Ryzen 5 1600

Memória: CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15W

2133 MHz-en szalad, nem bánnám, ha legalább 2666-ra feltudnám húzni, amit még hivatalosan támogat a proci.

Bios frissítés történt a legfrissebb kiadásra.

Köszönöm!

2017. okt. 20. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Természetesen a Bios/UEFI-ben tudod átállítani. Asszem a DRAM Frequency Ratio-t, vagy valami hasonlót kell keresned, de biztos hogy megtalálod.
2017. okt. 20. 21:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Most nézem, hogy az alaplap listáján ez szerepel:

CMK16GX4M2B3000C15(Ver4.24)

Nekem Ver3.21 van, megnéztem a memórián.

Van egy RAM Speed oszlop, meg egy Support Speed* with Ryzen CPU

A RAM Speed-nél 3000 van, viszont a supportednél 2133 van.

Akkor ezt benyaltam?

Csak mert átállítottam Biosban a frekvenciát 2666-ra, de nem indul el a gép, mintha ki be kapcsolna, felpörög leáll, felpörög leáll, majd kiírja, hogy rendszer instabilitás miatt nem megy tovább, és F1-gyel lépjek be a Biosba, majd ha visszaállítom 2133-ra, akkor jó megint.

[link]

2017. okt. 20. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Sajnos elég valószínű. A Ryzen processzorok sajnos igen válogatósak memória terén. Az oké hogy működik, de az 2133 és a 3000 között van különbség, nem beszélve a CL15-ről. Az ilyeneken cseszem fel sokszor magam én is marad inkább Intel oldalon.
2017. okt. 20. 21:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Intel meg csak 2400 MHz-et támogat alapvetően. Coffee Lake-et venni meg még drága, és nincs is az üzletekben még.

Max alaplapot tudnék akkor még cserélni, mert jócskán a két héten belül vagyok, de nincs nagyon kedvem hozzá. Olyan jól összeraktam most ezt. :D Meg nem volt könnyű olyan memóriát találni, ami egyáltalán rajta van bármely alaplap listáján, most lehet kapni, és nem is kerül 50+, 60-70 ezer Ft-ba.

Írtam az üzletnek ahol vettem, hogy van-e lehetőség memória cserére, egy konkrét verziószámúra, meglátom mit reagálnak, ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Ha ne adj Isten nem, akkor szerintem marad ez most így.

2017. okt. 21. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!