Megeri varni az uj Coffee Lake procikra?
Tenyleg nem tudok donteni. Es nem is szeretnek vitazni ezen...de melyik lenne jobb munkara AMD vagy Intel ?
Ha nem tevedek akkor 1151-es foglalatu procik lesznek. Szoval en teljesen gepet kell csereljek. Mivel 1150 alaplapom van (i3 4170 /DDR3 8GB 1600Mhz). Most az i5 6/6 lesznek. En egy i5 8600K gondolkoztam.
(Videoszerkesztesre kell)
--Vagy--
AMD Ryzen 1600X, szerintem nem lenne olyan rossz valasztas.
Elore is koszi :)
1151-el lesz a foglalat, de új chipsettet kap. magyarul a jelenlegi z170 és z270 alaplapok nem lesznek jók hozzá, mindenképp új alaplapot is venni kel.
Az hogy mennyire jók, majd akkor dőlnek, el, hogy emmnnyibe kerülnek majd, Ryzen most feladta a leckét az olcsó sok szálal futó procikkal.
Az i3 4/4 lesz, az i5 6/6, és az i7 6/8 lesz.
Ha csak munkára kell, akkor boríytékolható hogy a jóval olcsóbb ryzen 1700 a maga 8/16 magjaival lazán veri majd a kétszer annyiba kerülő 8700-at. Szerintem játékra is megfelelő a Ryzen jelenleg, nekem a 1080 TI kártyámat egy ryzen 1600 hajtja, és 4k felbontásnál is fut 75-80 FPS-sel. Intel itt kb 5%-al tud többet.
#1 Ha ilyen jol megy akkor szerintem nekem is eleg lesz a sima 1600-as. Szerintem az X az olyan mint az inteleknel a k-s proci.
#2. Kineztem egy alaplapot de (OC) ben van ;(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!