Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fagyás, szaggatás, kevés fps...

Haver98 kérdése:

Fagyás, szaggatás, kevés fps probléma egy erős gépnél?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Problémám az lenne, hogy nem régiben állítottam magamnak össze egy konfigot, ami a következő: Intel Pentium G4560 MSI H110m Pro-d Gigabyte Gtx 1060 3gb GDDR5 2x4gb Kingston 2133MHZ Ram WD BLUE EZEX 1TB Chieftec 500w Nagyobb igényű játékok futtatásánál beakad, úgy hogy szinte megáll a játék, Rengeteg fps zuhanást tapasztalok. Ezek teljesen random helyen történnek, van olyan hogy perceken keresztül 90 helyett 35-40 fps-t mérek. Egyáltalán nem érzem egyik játéknál sem azt hogy stabilan futna. Van amikor még a hang is beakad, mint mikor kékhalált kap a gép. Hőfokok jók, proci esetén terhelés alatt sem megy fel 65 felé, és videókártyánál is maximum 75. Vírus nincs a gépen, újra lett telepítve. Kicsit idegesítő hogy a gyengébb videókártyával rendelkező barátomnak sokkal több fps-e van és sokkal stabilabban futnak a játékok mint nekem. Mindent próbáltam már, de ti hátha tudtok segíteni, válaszotokat előre is köszönöm!

2017. szept. 14. 14:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amint hazaérek megpróbálom, hátha segít, úgy sem tudok más megoldást :(
2017. szept. 14. 15:51
 12/21 A kérdező kommentje:
Szerintem amugy az alap bios van rajta még, hallottam hogy ezeknél a h110 chipseteknél lehet a biossal probléma.
2017. szept. 14. 15:55
 13/21 anonim ***** válasza:
Mondom, nekem is ez az alaplapom van, nekem az 1.40-ás bios-szal sem volt gondom, de nem vesztesz semmit, mivel egyszerű az update. De vigyázz 5-10 percig is mókol a gép, nehogy újraindíts! Majd szépen kiírja, hogy újra kell indítani a windowst, akkor van kész
2017. szept. 14. 16:00
 14/21 A kérdező kommentje:
Majd jelentkezem akkor, hátha. Csak tényleg idegesítő hogy a gtx 1050 jobban teljesít mint az én videokártyám. CPU limitre gondoltam még, az lehetséges?
2017. szept. 14. 16:05
 15/21 anonim ***** válasza:
2017. szept. 14. 16:11
 16/21 anonim ***** válasza:
Ez erős gép? Wew
2017. szept. 14. 17:52
 17/21 anonim ***** válasza:
Vegyük pl a gta v-öt. Naná, hogy esik az fps, ha az élsimítások fel vannak tolva. Annyian írtak ilyen kérdéseket pont a gta-val kapcsolatban, és kiderült, mindegyik feltolta maxra az élsimítást. Ez csak egy tipp. Az advanced graphicsban is mindent alapon/lent kell hagyni. egy gtx 1060 nem mindenható. A g4560 sem egy igazán erős proci, de mondjuk a gta-val simán el kell boldogulnia. A pubg meg jelen állapotában egy optimalizálatlan "tákolmány". El lehet vele játszani, nem azt mondom, hogy sz*r játék én is nyomom, de nem kell csodálkozni, hogy droppol mint a fene.
2017. szept. 14. 19:21
 18/21 anonim ***** válasza:
Ja,az élsímitás és egyéb beállítások,most nem jut eszembe a nevük, tudják lassítani a játékokat. Én pl. a far cry 3-ban tapasztaltam,hogy bekapcsolgattam minden szart, aztán 30 fps, kikapcsoltam azokat,utána rögtön 50-60 fps grafika ultra-high beállításokon,igaz nem full hd,mert monitor híjján tv-re van kötve a gép,1366x768-as felbontás. Konfig: ryzen 5 1600 gtx 1050 ti, 8 GB ram. Mégegyszer írom,ahogy előttem is írták, élsimitás és egyébb akármiket ki lehet kapcsolni,az sokat segít.
2017. szept. 14. 19:52
 19/21 A kérdező kommentje:
Tisztába vagyok mindennel amit leirtatok, nincs semmi bekapcsolva se gtaban se másban. Nekem nem is azzal van a gondom hogy néha ledroppol az fps 40re, hanem hogy megfagy a kép, beakad a hang és ugy marad vagy 5mp-ig. És ez
2017. szept. 15. 07:23
 20/21 A kérdező kommentje:
Nagyon gyakori, nem tudok már lentébb venni semmit mert minden beállítás kombinációval megméztem és ugyan ezt produkálja
2017. szept. 15. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!