AMD Ryzen vs Intel Core?
milyen árban, mire kell?
Jelenleg a magok és leterheltség miatt ryzen-t ajánlják középtávon (i5 szinte 100%-on pörög míg ryzen 60-70%os leterheltség mellett), illetve érdemes várni a coffee lake procikra inteltől ahol már 6 magos i5 lesz (az új széria nem lesz kompatibilis a jelenlegi lapokkal, szóval nem is éri megvenni a 1** 2** szériás lapokat, ha cserére gondolnál, teljesen új lap kell majd hozzá).
Ha orrba- szájba húzni akarod és nem számít a pénz, akkor i7 7700k stabilabb magas órajelen.
Olcsó kategóriában jelenleg G4560, középkategóriában Ryzen 5 1600(ha nincs rá keret 1400), felsőkategóriában I7-7700K.
De persze ha munkára kell ott más a helyzet, hisz ott van az I9 és a Threadripper is.
Szóval ez attól függ hogy mire kell.
Teljesen mindegy őszintén szólva, ahogyan eddig is az AMD-Intel kérdés inkább ízlés kérdése volt, mint egyértelmű tény: nekem a sokat szidott FX-8350 procim a mai napig mindent megold, játéktól videoszerkesztésig és renderelésig, nem érzem hogy kellene fejleszteni.
A Ryzen kicsit jobb munkára (pl. renderelésre), az Intel meg 1-2 fps-el többet ad játékokban, amit sosem fogsz észrevenni. Én AMD párti vagyok, ezért Ryzent vennék, de akinek mindegy, annak tényleg azt kell venni, amelyik éppen olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!