Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Ryzen vs Intel Core?

AMD Ryzen vs Intel Core?

Figyelt kérdés

2017. szept. 10. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:

milyen árban, mire kell?

Jelenleg a magok és leterheltség miatt ryzen-t ajánlják középtávon (i5 szinte 100%-on pörög míg ryzen 60-70%os leterheltség mellett), illetve érdemes várni a coffee lake procikra inteltől ahol már 6 magos i5 lesz (az új széria nem lesz kompatibilis a jelenlegi lapokkal, szóval nem is éri megvenni a 1** 2** szériás lapokat, ha cserére gondolnál, teljesen új lap kell majd hozzá).

Ha orrba- szájba húzni akarod és nem számít a pénz, akkor i7 7700k stabilabb magas órajelen.

2017. szept. 10. 21:11
 2/6 meszike91 ***** válasza:
Sör vagy bor?
2017. szept. 10. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Igaz, tudni kéne mire is kellene a gép. Játékra most a ryzen jobb, ha azt nézzük, hogy hosszútávra tervezel (ebben a témában ki ne tervezne hosszú távra?). Vehetsz i5-öt is, úgy értem a mostanit, de totális pénzkidobás volna. Amúgy azért, mert jönnek lassan valamikor októberben a coffe lake processzorok amiknél ez lesz a felállás: celeron:2mag 2 szál pentium: 2 mag 4 szál i3: 4 mag 4 szál i5: 6 mag 6 szál i7: 6 mag 12 szál. Ezek már lépést fognak tartani a ryzen procikkal. Nem állítom azt, hogy a mostani generáció sem képes rá, csak azok nagyobb terheltség mellett képesek a szintet tartani ahogy azt említette az előttem válaszoló is, annyit viszont javítanék, hogy az 40-60%. A ryzen 3-ak mennek annál feljebb, azoknál kb. az a helyzet mint a mostani i5-öknél. A következő generációnál erre egyébként nem lesz gond. Már csak az áron múlik minden. Ha a következő generáció árban még mindig drágább, mint a ryzen akkor én továbbra is a ryzent javaslom. Ha árban jobb lesz az intel akkor meg azt vedd (coffe lake-re értem). Ami biztos, ha játékra építesz várj még októberig és annak fényében válassz hogyan alakul a dolog. Alapvetően amúgy mind2 megéri mivel most az amd ezzel visszajött a versenybe. Ne úgy gondolkozz, mint eddig, hogy intel a jobb választás csak is. Most lesz ez csak igazán jó, van vetélytárs, van hova fejlődni, fejlődni is fognak és egyre szélesebb lesz a választék intelnél meg amd-nél is. Ez az egészséges versengés kell, csak is nekünk, gépépítőknek kedvez :3 Ha meg otthoni felhasználásra vennél gépet akkor intel pentium, ha kis gaming is akkor pentium g4560.
2017. szept. 10. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Olcsó kategóriában jelenleg G4560, középkategóriában Ryzen 5 1600(ha nincs rá keret 1400), felsőkategóriában I7-7700K.

De persze ha munkára kell ott más a helyzet, hisz ott van az I9 és a Threadripper is.

Szóval ez attól függ hogy mire kell.

2017. szept. 10. 21:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Munkára a ryzen 5-7-ek is elég jók. Csak munkára meg persze, ott az i9 meg a threadripper, ez nem vitás. A ryzen 5-7-ek ezért tetszenek annyira nekem mivel munkára is elég jól használhatóak, na persze nem annyira mint az imént említett high-end procik.
2017. szept. 10. 22:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy őszintén szólva, ahogyan eddig is az AMD-Intel kérdés inkább ízlés kérdése volt, mint egyértelmű tény: nekem a sokat szidott FX-8350 procim a mai napig mindent megold, játéktól videoszerkesztésig és renderelésig, nem érzem hogy kellene fejleszteni.

A Ryzen kicsit jobb munkára (pl. renderelésre), az Intel meg 1-2 fps-el többet ad játékokban, amit sosem fogsz észrevenni. Én AMD párti vagyok, ezért Ryzent vennék, de akinek mindegy, annak tényleg azt kell venni, amelyik éppen olcsóbb.

2017. szept. 10. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!