Intel Core i3-7100 3.9GHz processzorhoz elég a gyárilag adott hűtés?
Sziasztok,
Alaplap: Gigabyte GA-Z270-HD3P
Processzor: Intel Core i3-7100 3.9GHz LGA1151 ( [link] )
Ez a kettő párosítás lenne, viszont nekem még egy 15 éves gépem van, ezért nem tudom, hogy a mostani processzoroknak milyen hűtés elég.
Eddig nem tuningoltam és nem is tervezem, így plusz hő nem fog emiatt keletkezni. Házat még nem tudom milyen lesz, de egy viszonylag jól hűtöttet szeretnék (pl. Zalman Z9 Neo - [link] ). Nem tudom, az számít-e, hogy integrált VGA lesz használva ideiglenesen, de idén, vagy jövőre lesz bele véve rendes VGA (elméletileg).
Tuning nélkül, viszonylag jobban hűtött házban elég a gyárilag hozzá adott hűtés és a rajta lévő alap hűtőpaszta? Neten, amit találtam róla képet, elsőnél ( [link] ) nem tűnk olyan nagynak, de a másodiknál ( [link] ) már nagyobbnak látszik a hűtőborda.
Ha nem muszáj, akkor nem adnék ki plusz pénzt rá. Azért körbenéztem, ha mégis kéne, ez szimpatikusnak tűnt: Cooler Master Hyper TX3 EVO 90x79x136mm (RR-TX3E-22PK-R1) ( [link] )
Ma már 2 magos procira nem szabad építeni, ennyi pénzből jobb vétel lenne egy 4 magos Ryzen.
AMD Ryzen 3 1300X YD130XBBAEBOX processzor 38.159 Ft
Asrock AB350M PRO4 alaplap 24.099 Ft
Összesen: 49.022 Ft + Áfa 62,258 Ft
Köszönöm a tanácsokat, de a kérdés nem erre irányult. Nem gamer gépet akarok összerakni. Lassan 10 éve nem játszok, tervbe van a közeljövőben, ha lesz rá idő, de ez a legutolsó szempont.
Engem a hőmérsékleti tényezők érdekelnének, hogy mennyire megfelelő az alap hűtés, vagy érdemes-e venni hozzá amit pl linkeltem. Milyen hőmérséklet különbségre lehet számítani nagyjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!