Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD mellé SSD úgy, hogy csak...

HDD mellé SSD úgy, hogy csak az egyikről induljon az op. Rendszer?

Figyelt kérdés

Most van egy hdd-m, arról fut a windows. Ha az ssd-re telepítek egy újabb windowst, meg lehet oldani, hogy csak az induljon? (pl biosban boot-ból kiveszem a hdd-t)

A hdd-n sok fontos programom van, nem szeretném újratelepíteni, vagy letörölni őket.

2017. aug. 31. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Csak ugy lehet, hogy az egyikrol indul. Ha a biosban belovod a boot-sorrendet az ssd-re, akkor nem nyul a hdd-hez, csak ha be van allitva, es/vagy nincs rendszer a korabbra beallitott eszkozokon (pl ssd).
2017. aug. 31. 10:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, most olvastam a masodik gondolatod: ha az ssd-rol fut egy szuz rendszer, hiaba vannak a hdd-s rendszerre telepitve, jo esellyel nem, vagy hibasan fognak mukodni, hiszen az ssd-s windowsnak nem lesz koze hozzajuk (megosztott fajlok, reg. adatbazis, stb).
2017. aug. 31. 10:21
 3/7 Dongaben ***** válasza:
Ha az SSD mérete engedi, akkor lehet "Klónozni" a HDD-n lévő Op. rendszert az SSD-re. Ha sikerül, akkor a HDD-t használhatod másra. (Adattárolás. Filmek, zenék, képek, stb.)
2017. aug. 31. 10:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Ertem, koszonom a gyors valaszokat. Meg annyi hogy az ssd-s szuz windowst es az ssd-re telepitett programokat nem fogjak zavarni a hdd-n levok?
2017. aug. 31. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2017. aug. 31. 10:36
 6/7 Dongaben ***** válasza:
A rendszer "Klónozás"-t komolyan mondtam! Sokan csinálták/ják, ha SSD-re váltanak. Nézz utána a NET-en. Vannak erre ingyenes programok is. Magyarul: A régi rendszered programostól átkerül az SSD-re, a HDD-t meg leformázhatod, és használhatod háttértárnak. Én is így csináltam először, és jól működött. A gond akkor van, ha a régi "C" meghajtó mérete meghaladja az új SSD méretét...
2017. aug. 31. 10:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Pl:

[link]

Ennél nem a partíció mérete számít, tehát lehet pl egy 160 GB-os partíciót, amin 50 GB adat van, simán klónozható egy 120 GB-os SSD-re, csak a rendszer számára fenntartott partíció se maradjon ki.

2017. aug. 31. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!