Hogyan lehet elérni, hogy bootoláskor a merevlemez ne induljon el?
Egy SSD-HDD kombó rendszerről van szó, ahol a Windows (7) értelemszerűen az SSD-re van telepítve. Az a célom, hogy induláskor a HDD be se kapcsoljon, hiszen úgyis mindig leáll néhány perc múlva, ha nem használom.
Lehetséges ilyen beállítás?
Én Win 10-et használok, biosban a bootmanager indít nincs más beállítva, még is járnak a vinyóim (3x1tb). Mondjuk használom is őket rendesen, én inkább úgy lőttem be a rendszert, hogy soha ne álljanak le/ne parkoljanak.
A lényeg, szerintem rendszerindításkor mindenképpen pörögni fognak. Bajuk nem lesz, ez miért zavar kérdező?
Köszönöm a válaszokat!
Első! Sajnos nem segít a hdd-boot kikapcsolása, ahogy a harmadik mondta, ha bekapcsolod a pc-t, a lemezek indulnak!
Második! Amit javasolsz, éppen az ellenkezője annak, amit szeretnék... Nem az a jó szó, hogy zavar a dolog, hanem felesleges a merevlemez indulása, hiszen ritkán használom a rajta lévő adatokat. Erős ferdítéssel olyan ez, mintha mondjuk bekapcsolna az ülésfűtés, amikor beindítod a kocsidat, aztán néhány perc múlva leáll, mert nincs rá szükséged. (Egyébként csendesebb is lenne a számítógép...)
Harmadik! Érdekes megoldás! Eszembe sem jutott volna, hasonló! Ha ezt meg lehetne oldani szoftveresen vezérelve, az jó lenne (pl. ha az eszköz akkor kapcsolna automatikusan, ha olyan programot indítok, ami a hdd-t használja)! De azért köszönöm a javaslatot!
Simán meg lehet csinálni azt, hogy le álljon a hdd és csak akkor kapcsol be amikor el indítasz valamit ami azon van pl egy játék vagy torrent vagy akármi akkor felpörög és megy ha nem használod akkor le áll annyi idő múlva amennyit be lősz neki. Win7em van mondom ezen hogy van aztán lehet 10en is így lehet passz szóval-
-Energiagazdálkodási lehetőségek
-rá mész a bal sávnál arra pl hogy (adja meg, hogy mikor kapcsoljon ki a a képernyő)
-azon bellül pedig arra, hogy speciális energiaellátási beállítások módosítása
-ott lesz egy merevlemez+ azt le nyitod és onnan már tudni fogod. Ez elvileg minden olyan vinyót le nyom ami nincs használatba szóval külön külön nem tudsz 4 winyóból csak adott 2őt lelőni de pls a 4ből 2őből 1iken megy egy film a másikon meg egy lol vagy steam vagy valami fix adathasználatú dolog a másik 2őn meg semmmi akkor azt a kettőt le lövi szóval érted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!