Vettem a fiamnak egy samsung evo 850-es ssd-t s adtak hozzá egy cd-t. Mit kell azzal csinálni? Ssd-hez minek kell cd? Miben lesz jobb attól, hisz most nélküle is megy. Nekem Adata ssd-m van s ahhoz nem is adtak cd-t. Hogy van ez?
Magician olyan dolgokba piszkál bele, amibe nem kellene...
Aki már látott windowst, és utánaolvasott (most nem szak-
mabeliről van szó), simán megjegyzi azt a pár apróságot,
amit illik belőni. A többi felesleges.
"max.megbízhatóságra raktam, viszont ilyenkor szinte nem is tudtam játszani a gépen, mert elfogyott a virtuális memória, és bamm. újraindult. "
Lehet, hogy maga az SSD megbízható lesz, de a rendszer
meg instabil. Adtunk a szarnak egy pofont :) Amúgy a
max megbízhatóság letiltja a pufferelt írást. Egy lap-
top esetén erre semmi szükség, nem lesz random áramki-
maradás, mivel van saját UPS-e (aksija). Tehát korrek-
tül mellélőttek stratégiai fontosságú dolgokat.
Max performance nem tudom, mit takar, illetve a "random
írás", ott be van kapcsolva a pufferelt írás (alapértel-
mezés szerint is be van), ezért nem látod a random írást,
pedig annak lennie kell, OS folyamatosan ír, csak épp
pár kb-ot. Ez sem mindegy :)
Van bőven ram a gépemben, így nálam úgy működik a dolog,m
hogy win fel SSD-re, hibernálás és page/swapfile kikapcs,
és a gép dolgozik, mint a villám. Ramom még nem fogyott
el természetes körülmények között (jó, ha futott 5 vm,
az már kicsit ette gépenként 4-8 GB dedikált rammal).
Szóval a magician max arra jó, hogy kiolvassa az SSD
adatait, onnantól sehova tovább :)
Hát, lehet igazatok van.
Mindegy, én nem néztem utána, hibát pedig egyelőre nem tapasztaltam. Igen, azzal tisztában vagyok, hogy az OS így is irkál, de amikor láttam HDSentinelben, hogy az SSD-mre írt adat óránként ment fel, az nem tetszett, mert ugye van egy határ, amit írhat. (2 hét alatt írtam rá én 300GB-ot, és az OS meg 435GB-ot. :D)
Igen, itt szerintem se volt valami rendben, pedig higgy nekem, a rendszer teljesen friss volt, szóval másra nem tudok gondolni.
(300GB úgy sikerült, hogy vagy 3x újraraktam a windowst, mert mondom itt valami nem stimmel, aztán meg valami fos kmspico lett leszedve, szóval megin újraraktam és egy régebbivel sikerült aktiválni. És a GTA:V is felkerült kétszer, ami már magába is kb. 150GB.)
Átrakva Performancera ez megszűnt, szóval amit akartam, tulajdonképpen elértem.
Lehet, hogy még mindig ír az OS, de így lényegesen kevesebbet.
KMSPico.. Vállalati verziós Windowst minek felrakni? :)
Az alapból máshogy dolgozik, mint egy sima home vagy pro.
". (2 hét alatt írtam rá én 300GB-ot, és az OS meg 435GB-ot. :D) "
Ezeket hol lehet megnézni, hogy mennyit írtam rá?
Amúgy fura, azt írja ki, 2.41 gigabájt szabad, 109-ből, de ha a c-ben levő összes fájlt alkönyvtárt kijelölöm, a kijelölt tulajdonságokban 85.1 gigabájtot ír, vagyis 24 gigabájnak kellene szabadnak lennie. Ez hogy van?
HDSentinel kiírja, hogy mennyit írtál az SSD-re.
Egyébként pl.: a C:\Programdata mappa is rejtett, szóval ha belépsz a C:\-be, kijelölsz mindent, a Programdatát nem fogja beleszámolni.
Még biztos vannak más mappák is, hirtelen nem tudom.
értem. olyan van hogy a rejtettet is beleszámolja? vagy akkor kijön a rendes végeredmény?
amúgy azt vettem észre hogy változik az érték sok gigabájtokat anélkül hogy törölnék vagy rátennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!