Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A számítógépem merevlemeze...

A számítógépem merevlemeze hamarosan lehetnek Szektorhibái?

Figyelt kérdés

Sók áramszünet volt a két év alatt, főleg most nyáron volt majdnem mindennap. Tegnap már megjött a szünetmenetes tápegységem. Két évig meg egy HKC tápegység volt a gépben de már lecseréltem tavaly. A HKC tápegység párszor volt hogy leállt és egyből újraindult a gép de ez is csak nyáron fordult elő, én meg azt hittem áramszünet volt, néha hangos volt a ventilátor miatt nem bírta kis por volt rajta.

Konfig:

Gépház: M-Tech AS08A-BK

TÁP: FSP 400W HEXA

Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)

Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz

Ram: 8GB DDR3 1333Mhz

Merevlemez: Toshiba 1TB

Merevlemez: WD 1TB

22x dual layer DVD író

Képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

Remélem nem kell vennem hamarosan új HDD-t. Jó lenne még ki bírnák 8-15 évet vagy többet is.

2017. aug. 24. 18:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"Sata kábelt cserélem a másik HDD-ről de akkor is 867 az élettartama,"

Ezt írtam, hogy egyenlőre nem is fog változni, mert az élettartamot a felmerült hibák alapján becsülte meg.

" így vissza is cseréltem a sata kábelt."

Nem kellett volna.

"Ezt hol tudom meg nézni? screenshot "

Amiket te feltették, abból a 3. képre gondoltam. Ott látható hogy havonta csak 1-2 olvasási hiba volt tehát minimum egy hónapig kéne megcserélt SATA kábellel járatni a gépet ás utána megnézni a most hibátlan HDD-ről, hogy keletkezett-e rajta olvasási hiba.

2017. aug. 28. 20:10
 12/30 A kérdező kommentje:

Most már tudom melyikre gondoltál.

Most már nem kettő van hanem három :(.

2017. aug. 28. 20:28
 13/30 A kérdező kommentje:

Akkor holnap vissza cserélem.

Lehet holnap a windowst is újra rakom, már rég volt.

2017. aug. 28. 20:42
 14/30 A kérdező kommentje:

Lehet nem cserélgetem meg a kettő HDD sata kábelét, van nekem a régi gépembe sata kábel azt rakom bele. Szerinted úgy is jó?

Itt van róla videó, ugyan olyan márka és a típus száma is mint az enyémnek https://www.youtube.com/watch?v=bucemN0F2vQ

2017. aug. 28. 22:52
 15/30 A kérdező kommentje:

Régi gépem sata kábelével cseréltem ki, kicsit gyorsabban be töltődtek az ikonok az asztalon, a 3 hibából újra kettő lett csak más dátum időbe. Ez mit jelent, talán elfognak tűnni az összes?

[link]

[link]

2017. aug. 29. 14:48
 16/30 anonim ***** válasza:

"Most már nem kettő van hanem három :(."

- Az sem kettő hanem 65.000 darab olvasási hiba!! Csak kétszer fordult elő és van ott még 1 meg 2 hiba is.

"Akkor holnap vissza cserélem."

- Akkor nem fog kiderülni hogy a kábel hibás-e

"Lehet holnap a windowst is újra rakom, már rég volt."

- Tegyed ha sok az időd de a problémának nem ez az oka és nem is fogja megoldani...

"Lehet nem cserélgetem meg a kettő HDD sata kábelét, van nekem a régi gépembe sata kábel azt rakom bele. Szerinted úgy is jó?"

- Úgy is jó, és ha 2 hónap alatt egy hibát sem produkál akkor jó és az adatkábel volt a bűnös.

"...3 hibából újra kettő lett csak más dátum időbe. Ez mit jelent, talán elfognak tűnni az összes?"

- nem tudom, annak mindig ugyanazon időpontot kéne mutatnia, el nem fog tűnni mert az megtörtént, max egy idő után már nem fér rá a grafikonra, mert olyan régen történt...

2017. aug. 29. 18:21
 17/30 A kérdező kommentje:

Máma meg ezt mutassa [link]

Miért mutassa máma meg ezt?

Már kezd idegesíteni, de legalább amióta ki cseréltem a kábelt azóta nem csökkent az élettartama, remélem így is marad.

2017. aug. 30. 09:31
 18/30 A kérdező kommentje:
Most már ezt mutassa. [link]
2017. aug. 30. 11:36
 19/30 A kérdező kommentje:
Mégis csökken az élettartama, kár volt el szólnom magam. :(
2017. aug. 30. 11:59
 20/30 anonim ***** válasza:
Visszacserélted a kábelt? Magyarán úgy van-e, ahogy eredetileg volt?
2017. aug. 30. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!