Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a számítógépem...

Leviplatformer kérdése:

Miért fagy le a számítógépem teljesen? (majdnem mintha kék halált kapnák)

Figyelt kérdés

A problémám kb 3 napja kezdődött...

Normálisan játszottam egy lövöldözős játékkal,amikor furcsa hangot kezdtem hallani(hangfalból).

Berregő,lefagyó hangot(kb amikor kékhalált kap a gép)

Ezt a hangot hallottam folyamatosan,a windows teljesen lefagyott,sem az egér,se semmi nem reagált(Más játéknál is előfordult,ott az asztal értesítési területén sem mozgott semmi((Avast))

Nem tudom mi lehet a probléma.

Driverek frissítve vannak,a gépem saját véleményem szerint nem volt kitéve nagy terhelésnek.(2 GB ram-om van,és az a lövöldözős játék kb 1-et is aligha elhasznál...)

Költeni nem nagyon szeretnék rá,mert nem alkalmas(Winchester,ram,stb)

Proci:Intel pentium dual core E5300

RAM:2 GB ddr3

Windows 7

2017. aug. 10. 15:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy csak a nagy meleget nem bírja.

Egyébként pedig szoftveres probléma is okozhatja az ilyesmit. A leírtak alapján számomra valamiféle processzor túlterhelésnek tűnik.

2017. aug. 10. 15:50
 2/12 A kérdező kommentje:

Megnéztem a feladatkezelőt,és amikor ezek a hangok elkezdődnek,akkor a CPU-m 99%-os használtságot eléri...mintha egy telepítőt futtatnék.

Lövöldözős játék közben csak 40-50 szokott lenni(ez is nagyon ritkán)

Driver frissítő programmal Realtek HD Audio-t,illetve a family controller-t frissítettem.

Visszaraktam a windows 7 alap hátterét.(mivel kb 6-7 képből álló téli diavetítést csináltam,gondoltam ez hátha segít.)

Mondjuk ezzel a képpel kapcsolatban észrevettem valamit,csak nem nagyon vettem fő figyelmembe.

Amikor egy képen kinéztem,jobb katt,megnyitás új lapon.

Az egyik képnek az oldalát letiltotta az avast,mondván,hogy vírus.

De azthittem csak szórakozik.

Így a képet kihúztam az asztalra(easy letöltés :D),és nem szólt az avast..

Lehet,hogy az egyik képben volt egy vírus?

2017. aug. 10. 17:42
 3/12 anonim ***** válasza:
A kép maga nem lehet a hiba oka. Amikor 99%-on pörög a cpu, akkor mi használja annyira? Nem lehet, hogy csak a windows updatelli magát?
2017. aug. 10. 17:57
 4/12 A kérdező kommentje:

Ez a vicces,hogy a Windows Update teljesen ki van lőve.

Semmi más nem fut.

Nemrég(kb 1 órája)nézelődtem a neten,és elkezdte csinálni.

Bezártam a böngészőt,és semmi más nem futott...Csak a windows alap cuccai(windows intéző,konzolablakkezelő,stb...)

Most lekopogom nem történt semmi(Direkt kipróbáltam Call of Duty-t is,Minecraft-ot((Mert ennél is csinálta...))

Szerintem amikor képet akart váltani,akkor vagy a kép volt vírusos,vagy nem bírta lejátszani a képet,vagy nem tudom...

Nem iszom előre a medve bőrére,még meglátjuk mi lesz :)

(fél óra cod után nem csinálta akkor remélem nem is fogja,Wolfenstein ET-ben((lövöldözős játék a téma elejéről))15 perc játék után csinálta...

Most játszottam vele ennyit,nem csinálta :)

DEE!!! Nem szólok semmit még...

2017. aug. 10. 18:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Ezt a felsőt úgy kell érteni,hogy mielőtt vissza állítottam volna mindent a helyére,illetve a drivereket(azt a 2-t),frissítettem volna :)
2017. aug. 10. 18:10
 6/12 anonim ***** válasza:
Nálam akkor fordult elő, mikor a memória modul, kicsit ki volt mozdulva. Ellenőrizd. Lehetséges ezen kivül virus is. Esetleg rossz hárdvőr
2017. aug. 10. 19:02
 7/12 A kérdező kommentje:

Hardvörök frissítve.Háttér leszedve.De még így is kifagy...És a semmitől megy fel a CPU használtsága 99%-ra(még egy idő után google-zás közben is),és innentől már nem tudok mit tenni,újra kell indítani...

Csak egyik napról a másikra csinálta...

Most még egyetlen megoldás,hogy csinálok egy keresést az Avast-al,holnap kiporolom,töredezettség mentesítek..Nem tudom mit tegyek már.

2017. aug. 11. 13:48
 8/12 A kérdező kommentje:

Mondjuk gondoltam arra hogy a sok játéktól van,a játék hosszú időtartamától..De nem.

Egyik nap hazaértem,(kb 16 óra környékén),16:30-kor gép bekapcsolt,17:00-kor meg már kockultunk apámmal együtt..

És így is kifagy.

Kezdek már én is vírusra gyanakodni..:/

2017. aug. 11. 13:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Amikor felmegy 99%-ra, akkor nézd meg, hogy pontosan melyik folyamat használja a legtöbb cpu-t.
2017. aug. 11. 14:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem írja ki...

Feladatkezelő mellett ugye CPU fülnél kiírja...De nem ír SEMMIT!

0-n van minden.

Víruskereső nem talált semmit.

2017. aug. 11. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!