Valaki segítene nekem összerakni egy gépet így?
Tehát a mostani konfigom gyakorlatilag már nem elég teljesen a mai játékokhoz, és nem lesz elég a számítátechnikai tovább tanulásomhoz középsuliban.
Mostani konfigom:
A8 7600 3.7GHZ
RX460 2GB
HyperX 8GB DDR3 Ram
120GB SSD
500GB HDD
Cooler Master 550W Táp
Gigabyte (Nem tudom milyen alaplap, mert nem rég vette bele uncsitesóm)
Azt szeretném, hogy a táp,ram,ssd,hdd,gépház ugye megmarad, és váltani szeretnék egy inteles konfigra. Még pedig olyanra amiben benne van egy Intel Pentium, vagy egy Intel i5, egy GTX 950 társaságában. Hogy miért is akarok váltani? Mert az AMD nem stabil, 2 éve van AMD-m és csak szívok vele, holott 9 évig volt egy intel pentium 4-es PCm, és egy Nvidia GT9500GTm és 9 évig ment, ez meg 2 év alatt annyi fejfájást okozott, hogy kell a váltás. Köszönök szépen minden segítséget, a max ár úgy 110K forint legyen (ram,ssd,táp,hdd,gépház már megvan)
Pedig a ramot el kell adnod, ddr4-es procikra érdemes építkezni. Olcsóbb variáció:
B250-es lap G4560, 8gb ddr4 2400Mhz, ez kb 60000
Drágább:
R3 szériás Ryzen vagy R5 1400+ A320(ha nem húzod)-B350-es lap(ha húzod), 8gb ddr4 2400-3200Mhz, ez úgy 75-90k.
VGA-t ne cseréld le GTX 950-re, nem erősebb mint az Rx 460. De viszont eladhatod és a maradék keretedből nézhetsz GTX 1050ti-t, vagy használt GTX 970-et.
Az i5 6mag/6szál lesz, az i7 6mag/12szál.
Konkrétan mivel szívsz? Mert gyakorlatilag nem is lehetne észrevenned használat közben, hogy AMD vagy INTEL géped van-e.
Nálad egyéb probléma van, rossz az érvelésed, azt gondolod az AMD miatt szívsz, holott ha ez igaz lenne, akkor minden AMD tulajdonos szívna, ami viszont nincs így.
Teljes szét és összeszerelés, Arctic MX4-el újrapasztázás (alaplapi bordák is), ha a gyári hűtőt használod, csere egy LC-CC-95re, ram érintkezőknek alkoholos kendővel áttörlése, tiszta formázott partícióra WIN 10 64bit feltelepítés. Miért volt lap csere?
Nem tudom a tápod típusát, de ellenőrizd BIOS-ban vagy AIDA64-ben a feszültségeket. (12V, 5V, 3.3V)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!