Valaki megmondaná?
Miért van ennyire falkapva a Ryzen?
Mivel jobb mint a Intel bármelyik procija?
Néztem teszteket semmivel sem jobb és még drágább is...
Egyedül renderidőben jobb de szerintem az emberek 90%-át nem érdekli a rendreidő...játékban viszont alázza az Intel (pl.i7 7700k vs ryzen 1800x van (többször is) ahol 30 fps-t ráver az i7 és 30ezer ft a különbség...
Én is egyetértek a #11-es válaszolóval. Átlag felhasználásra, fullhd játékra bármi jó. Akkor lehet a kérdéssel mélyebben foglalkozni, amikor szóbajön valami komoly munka, ahova kell a proci. De hogy most a Sniper Elite 4 Intel vagy AMD procin fut fullhd beállításokkal lagmentesen, oly mindegy.
Amúgy jönnek az új Intel procik, úgy hogy egy idő után idejétmúlt lesz az i3 i5 i7 trióhoz hasonlítani a Ryzent.
No meg sokan írjátok, hogy hosszútávra jobb a Ryzen. Mit értünk ezalatt? Nyilván nem fél évre rendezkedik be az ember, de nem is 5-10 évre vásárlok procit. A Ryzen is csak "ideig-óráig" lesz jó. Nem hiszem el hogy egy i5 7500/7600 vagy egy i7 bármi ne lenne jó még 3-5 év múlva.
Ez az egész AMD vs Intel vita egy szőrszálhasogató, mikroszkóp alá berakott téma. Mintha azon vitatkoznánk, hogy az Audiban csak 2 pohártartó van, bezzeg a BMW-ben 3. :D Nyilván az Audi nem fogja tudni úgy tartani a poharat mint a BMW...Vagy az Audi üléshűtéses/fűtéses bézs bőrülésén másmilyen lesz ülni, mint a BMW ugyanilyenjén, csak fekete színben.
Csupán próbálok rávilágítani a vitára, hogy szerintem mennyire komoly és fontos egy midlife crisis ez az egész a hétköznapi felhasználásban.
No meg számomra a legérdekesebb az egészben, hogy a Ryzen előtt az Intel ugyan olyan jól teljesített, mint most. Használ, játszik, örül. De most, amióta van Ryzen, azóta mintha divat lenne fikázni az Intelt. Mintha ne lennél igazi AMD rajongó, ha ne szólnál be. Erre a melegszik az Intel 7 hírre is úgy ugrottak sok helyen az AMD rajongók, akkora utálattal, mint ami a Fradi és az Újpest között van.
Olyan fura ez nekem, hogy felnőtt, akár még diplomás emberek ilyen bagatell kérdésben össze tudnak boxolni, miközben mint írtam, a hétköznapi életben semmi különbség.
Meg ez az OC-zve a Ryzen mekkora jóság. Ja, majd Latabár Kelemen OC-zni fog otthon, miközben azt sem tudja, hogy mi az a processzor, meg az ipon rakta össze neki a gépet. :D
Persze mindenkinek más a fontos, számomra nem létkérdés a magok és a szálak száma, meg az FPS háború, van családom, lakásom, feleségem, autóm, gyerek, nálam ez a prioritás, a fontos, nem egy nyamvadt szilícium darab, hogy aztán méregessem az E-Péniszt a fórumokon.
Akinek nem inge...
További szép napot, peace!
# "Miért van ennyire felkapva Ryzen?"
Azért, mert hosszú idő után említésre méltó alternatívát tud nyújtani ár/érték arányban a felsőházbeli Intel procikhoz képest. Az AMD a korábbi Bulldozer (és leszármazottai) architektúrás CPU-ival egy kicsit befürdött, és tipikusan az alsó házban tudtak csak versenyben maradni.
(Szurkolni mindenki szeret, belénk oltott vágy, hogy egy csoporthoz tartozzunk. Ha a kedvenc foci csapata valakinek megtáltosodik, annak örülni szokás, és az értelmes "ellendrukker" is elismeri.)
# "Néztem teszteket semmivel sem jobb és még drágább is..."
Megint, ár/érték arányban versenyképes. Patologikus esetben +-20% eltérés van a két gyártó termékei között, attól függően milyen feladatban nézed. Ilyen értelemben erősen átrendezte a status quo-t. (Immár egy napon lehet említeni a két gyártót.)
# OFF
# "Egyébként nem fizetett le senkit az intel mert vannak amd-s laptopok is (szerintem ezekre gondoltál)"
1: Miből látszik, hogy laptopokról beszélünk, amikor az egyetlen megemlített Intel proci asztali gépbe való?
2: Bizonyára az EU azért bírságolta meg 1,06 MILLIÁRD Euróra az Intelt, mert nem fizetett le senkit. (Magyarul guglizd: Origo Az Intel hatalmas büntetést kaphat, Angol forrás: [link]
3: A piaci verseny nem olyan, mint egy akciófilm, ha egyszer jól pofán ****nak, akkor nagyon nehéz újra felállni.
# "Az egész AMD vs. Intel hülyeség... Azt vedd, amelyik neked ár érték arányban megéri."
Ámen. Egy picit azért kiegészíteném.
A tech "mániások" azért szívükön hordják az IT világ fejlődését (rajongás, belénk oltott csoport vágy, stb.), és én azért szoktam AMD-s konfigurációkat ajánlani (vállalom a "fanboyságot"), mert egyetértek evvel is:
# "Én szimplán azért nem veszek intelt, mert az a cég egy jó nagy rakat..."
A "tudatos vásárló" kalapunkat felvéve szeretnénk jutalmazni az emberséges piaci magatartást, a munka érdemét, meg úgy általában bármit, amitől élhetőbb lesz a világ. Ezt úgy tesszük, hogy a gyártók/kereskedők magatartása alapján igyekszünk választani vásárláskor. (Ez az egyetlen visszajelzési forma.)
Nincsen angyali mamut cég, az életben maradáshoz néha ellenszenves eszközökhöz kell nyúlni (kinek-kinek vérmérséklete szerint), és az AMD is szokott ilyet tenni. (Az AMD-s marketing gépezetet mindenki ismeri, nem a legjobb benyomást kelti; a bejelentett aztán elkaszált termékek szerfelett bosszantóak...) Összességében véve azonban hasznosabbnak/jobbnak tartom őket mind emberileg, mind szakmailag. Az Intelnek a fekete mellett vannak piros pontjai is (nyílt forrású meghajtók, API szabványok szigorú követése, fordító technológia fejlesztés, stb.)... de nagyon nem jó, ha rivális nélkül maradnak.
(Ehhez sajnos nincs linkem, de hátha valaki talál: az EPYC (Ryzen származék szerver proci, 32C/64T) bejelentésének napja előtt 3 nappal az Intel megfelelzte (!) a Xeon Phi 7200-es procik (aka. Knights Landing, 72C/288T) árát. EKKORA haszon volt rajtuk versenytárs nélkül. Ezt az én gyomrom nem veszi be.
NAGYON hosszan lehetne folytatni ode-vissza a sárdobálást, de összeségében a Ryzen azért nagy szám, mert egy használható valami a felsőházban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!