Windows 10 alatt miért nem akar megszólalni az 5.1-es hangrendszer?
Korábban Win7 alatt tökéletesen ment az asus xonar dsx 7.1-es hangkártyám. Filmeket néztem vele, illetve DTS formátumú 5.1-es zenéket hallgattam. Klassz, no para.
Váltottam windows 10re.
Minden klappol, legújabb driver, folyamatos frissítések stb... De egyszerűen bármilyen lejátszóval indítok el filmet, zenét, az 5.1ből a hátsó pár a surround nem szólal meg. Az asus xonar dsx driver programjában igen, ha ráklikkelek a kis hangfalra akkor szól, illetve a windows hangbeállításaiban is ha rámegyek szól a hátsó surround hangfalpár.
Filmek zenék nem akarnak megszólalni 5.1ben. Win7 alatt nem volt probléma.
Nem szeretnék visszaváltani, mit tehetnék, mit próbáljak meg?
igen, 5.1-es filmeket veszek, illetve a zenék is 5.1-es hangrendszert támogatják. win 7 alatt nem volt probléma.
Gyanakodtam, hogy a programmal lehet a baj, de 3-4 egymástól független programnál nem lehet ugyanaz a baj. A beállításokban sem volt semmi arra utaló, hogy ne 5.1-be adja le a hangot.
Visszaváltani nem akarok, mellesleg a windows7 rosszabb hangképet és hangminőséget produkál mint a windows 10.
44Khz/16bit-et támogat a win7. rosszabb a hang minősége. win10 96/24-et is, persze ha a hangkártya is tudja. UNi Xonar driver megoldotta a problémát. Illetve a lejátszó program helytelen beállítása, amit annak köszönhetek, hogy több hangkártyám van van studió is stb.. és az bekavart!
akinek asus hangkártyája van, használja az UNi Xonar drivert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!