Ez így összeszerelhető számítógép?
Alaplap | ASUS ROG STRIX B250G
Processzor | Intel Core i7-7700K 4.2GHz LGA1151
Videokártya | ASUS NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit
Memória modul (RAM) | 2 X Kingston 8GB DDR4 2133MHz
Tápegység | FSP HEXA+ 500W
Gépház | XDL Basic X-01
Magamtól nem javasolnék szorzózármentes K jelű processzort, mert az a plusz átlag 500 MHz ami elérhető általa, nem okoz olyan kézzelfogható növekedést, mint amennyivel többe kerül az alaplappal együtt, meg a plusz hűtő jelen esetben. Egyelőre azt írtam, de ha nem fontos, akkor választd a sima verziót és akkor CPU hűtő nem kell.
Processzor | Intel Core i7-7700K [link]
Memória modul (RAM) | 4 X Kingston 4GB DDR4 [link]
Tápegység | SEASONIC M12 II Evo 520W [link] de ha mindegy az ára, akkor CORSAIR RMx Series 550W [link] persze vannak ezen felül is;
Alaplap | ASUS PRIME Z270-P [link] . Egy tízessel olcsóbb az előző verziója, amin van USB tipe C csatlakozó is, viszont lehet frissíteni kell a BIOS-on, ha a legelső verzió van rajta ASUS Z170-P [link]
Gépház | RAIJINTEK Arcadia [link] vagy egy fokkal jobb talán COOLERMASTER CM 690 III [link]
SSD | SAMSUNG 250GB 960 EVO M.2 PCIe [link]
CPU hűtő | ALPENFÖHN Ben Nevis [link]
Videokártya | MSI GTX 1050 TI GAMING 4G [link] jó az ASUS amit választottál, de ez olcsóbb. 1060-at mondtam volna, de annyira botrányos az áruk, hogy egyelőre hanyagoltam. Egyébként 130k Ft lenne.
Nem adtam össze az összegeket.
Ja, Csak mondom (bocsi hogy eddig nem mondtam) hogy most ez a gépem van és erre akarok építeni:
Alaplap | Asus A55BM-E
Processzor | AMD A10 5800K APU with Radeon(tm) Graphics 3.80Ghz
Memória modul (RAM) | 1X2GB 1600Mhz + 1X8GB 2400Mhz DDR3 HyperX Savage Red
Gépház | XDL Basic X-01
Szóval valahogy így akarom hogy kinézzen:
Alaplap | Új
Processzor | Új (Intel)
Memória modul (RAM) | Új
Gépház | XDL Basic X-01
Akkor viszonylag egyszerű a képlet, ha ragaszkodsz a szorzózármentes i7-hez (ami nem létkérdés). 190 ezer Ft összesen a 3 tétel.
A fenti listából a processzor, annak hűtője, memória és az (olcsóbb) alaplap árát kell nézni. Mivel van működő gép, így az adahordozó eszköz (SSD) is kihúzható a listából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!