Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ráüttem a gépre rage-elés...

JediX85 kérdése:

Ráüttem a gépre rage-elés miatt, most valami baja van. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

A játék nem lényeges, hogy mi volt, csak az, hogy bedühödtem, és a jobb alsó részére üttem az öklömmel. A játék megállt, majd kék halált kapott (Windows 10 Pro).

Újraindítottam, meg is jelent a háttér és a programok, viszont nagyon lassú lett, kb. mintha 1GB RAM-os gépre tennéd a Windows 10-et. Rákattintok a Startlapra, egy perc múlva jelenik meg!! 2 percen belül a képernyő fekete lesz, csak az egeret tudom mozgatni.

Mivel nem tudom megnézni, ide leírom amire emlékszem a tulajdonságait:

RAM: 4GB

CPU: Radeon R5 M330

GPU: Intel Pentium i3

A CPU-t és a GPU-t lehet, hogy felcseréltem, remélem nem baj. Ha tudjátok a választ, írjatok. De visszajöhettek, mert lehet hogy nem fog megjavulni a javaslatok segítségével sem. Várom a segítséget!!

2017. jún. 29. 13:49
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Gondolom pont sikerult a merevlemezt megsertened raadasul hasznalat kozben, ez nem javithato csak cserelheto. Satas 2.5"-os laptop hdd valo bele.
2017. jún. 29. 13:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

SMART adatokat nézd meg, de 99% hogy HDD -t sikerült kinyírnod.

Vegyél SSD -t, az strapabíróbb ilyen téren, és gyorsabb is. :-)

2017. jún. 29. 14:02
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
Ja a merevlemezt küldted haza, 7000 res percenkénti fordulattal pörgő tányérok és olvasó fej ami nanométerekre a tányérok feje fölött mozog, egy nagyobb rázkódás és végleg padlóra vágod az egészet.
2017. jún. 29. 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Na ezért nem szabad hülyegyereknek számítógépet adni a keze alá... remélem apád hasonlóan fog viselkedni veled, mint te a géppel.

Jó eséllyel a HDD-t kinyírtad, de lehet, hogy az alaplap is kapott. Ez csak cserével orvosolható.

2017. jún. 29. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Végülis igazad van, a gép tehet arról, hogy egy pancser barom vagy. :)
2017. jún. 29. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Valóban jó esély van rá, hogy a HDD haldoklik benne, mert az a legérzékenyebb az ilyen erőbehatásokra. Ha az ütés miatt a HDD tele lett hibás szektorokkal, akkor a HDD folyamatosan próbálkozik a hibás részekből kiolvasni adatot, ami persze nem fog sikerülni neki, így lefagyasztja a gépet. A HDD állapotát lehet SMART kiolvasó programokkal, pl. CrystalDiskInfo ellenőrizni, de nem feltétlen szerencsés ilyen állapotban próbálni használni a Windowst.

Tehát ha fontos adatok vannak rajta, amikről nincs biztonsági mentés, akkor nagyon gyorsan bebootolnék egy letöltött Linux Live CD-ről (így nem terhelem a lemezt a Windows betöltésével), és a legfontosabb adatokat azonnal átmásolnám pl. külső HDD-re vagy pendrivera, addig ameddig lehet. Linux alatt smartctl használatával lehet ellenőrizni, hogy a HDD rendben van-e még.

(Azt is el tudnám képzelni, hogy ha pl 2x2 GB RAM van a gépben, akkor kiesett az egyik RAM, de ez inkább optimista mint realista ötlet, 2GB rammal azért nem lenne olyan vészes. Úgyhogy HDD.)

2017. jún. 29. 14:55
 7/10 A kérdező kommentje:

a 4-dik és az 5-dik válaszolótól köszönöm szépen a "jókívánságokat". Szerintem ti is voltatok olyan esetben az életben, hogy düh miatt törni volt kedvetek.

Amúgy 2x2 GB a merevlemez, tehát örülnék az optimista gondolatodnak 6.dik válaszoló :) . Amúgy amiután bekapcsolom. el kezd kecetelni és zavaró hangot kiadni a merevlemez. Csak azt nem értem, hogyha felül van a meghajtó és bal felső oldalon a winchester, akkor hogy szenvedhet ekkora kárt + nem üttem teljes erőmből rá mert féltem én is.

2017. jún. 30. 14:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Habár a HP Silver Pavilion kemény cucc, meg én sem akartam ezt tenni, de ha elindul ezek után akkor csak nem olyan veszélyes a dolog. Szerintem csak egy szalag csúszott el mert a hang hasonlít rá...
2017. jún. 30. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:

kellet az ideg baj.. Amúgy ilyen nincsen hogy intel pentium i3 XDDD

honnan szedted ezt a baromságot !!!!!!!!:DDD?

sokat lol-ozol nem sikerült nyerned bronze 5 -be azt már egyből idegbe vagy...

jó hogy nem vettek a szüleid neked egy gamer laptopot mert csak össze aprítottad volna..

2017. júl. 1. 20:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Neked nem való gép vegyél egy foci labdát vagy box zsákot
2017. júl. 2. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!