Ráüttem a gépre rage-elés miatt, most valami baja van. Tudnátok segíteni?
A játék nem lényeges, hogy mi volt, csak az, hogy bedühödtem, és a jobb alsó részére üttem az öklömmel. A játék megállt, majd kék halált kapott (Windows 10 Pro).
Újraindítottam, meg is jelent a háttér és a programok, viszont nagyon lassú lett, kb. mintha 1GB RAM-os gépre tennéd a Windows 10-et. Rákattintok a Startlapra, egy perc múlva jelenik meg!! 2 percen belül a képernyő fekete lesz, csak az egeret tudom mozgatni.
Mivel nem tudom megnézni, ide leírom amire emlékszem a tulajdonságait:
RAM: 4GB
CPU: Radeon R5 M330
GPU: Intel Pentium i3
A CPU-t és a GPU-t lehet, hogy felcseréltem, remélem nem baj. Ha tudjátok a választ, írjatok. De visszajöhettek, mert lehet hogy nem fog megjavulni a javaslatok segítségével sem. Várom a segítséget!!
SMART adatokat nézd meg, de 99% hogy HDD -t sikerült kinyírnod.
Vegyél SSD -t, az strapabíróbb ilyen téren, és gyorsabb is. :-)
Na ezért nem szabad hülyegyereknek számítógépet adni a keze alá... remélem apád hasonlóan fog viselkedni veled, mint te a géppel.
Jó eséllyel a HDD-t kinyírtad, de lehet, hogy az alaplap is kapott. Ez csak cserével orvosolható.
Valóban jó esély van rá, hogy a HDD haldoklik benne, mert az a legérzékenyebb az ilyen erőbehatásokra. Ha az ütés miatt a HDD tele lett hibás szektorokkal, akkor a HDD folyamatosan próbálkozik a hibás részekből kiolvasni adatot, ami persze nem fog sikerülni neki, így lefagyasztja a gépet. A HDD állapotát lehet SMART kiolvasó programokkal, pl. CrystalDiskInfo ellenőrizni, de nem feltétlen szerencsés ilyen állapotban próbálni használni a Windowst.
Tehát ha fontos adatok vannak rajta, amikről nincs biztonsági mentés, akkor nagyon gyorsan bebootolnék egy letöltött Linux Live CD-ről (így nem terhelem a lemezt a Windows betöltésével), és a legfontosabb adatokat azonnal átmásolnám pl. külső HDD-re vagy pendrivera, addig ameddig lehet. Linux alatt smartctl használatával lehet ellenőrizni, hogy a HDD rendben van-e még.
(Azt is el tudnám képzelni, hogy ha pl 2x2 GB RAM van a gépben, akkor kiesett az egyik RAM, de ez inkább optimista mint realista ötlet, 2GB rammal azért nem lenne olyan vészes. Úgyhogy HDD.)
a 4-dik és az 5-dik válaszolótól köszönöm szépen a "jókívánságokat". Szerintem ti is voltatok olyan esetben az életben, hogy düh miatt törni volt kedvetek.
Amúgy 2x2 GB a merevlemez, tehát örülnék az optimista gondolatodnak 6.dik válaszoló :) . Amúgy amiután bekapcsolom. el kezd kecetelni és zavaró hangot kiadni a merevlemez. Csak azt nem értem, hogyha felül van a meghajtó és bal felső oldalon a winchester, akkor hogy szenvedhet ekkora kárt + nem üttem teljes erőmből rá mert féltem én is.
kellet az ideg baj.. Amúgy ilyen nincsen hogy intel pentium i3 XDDD
honnan szedted ezt a baromságot !!!!!!!!:DDD?
sokat lol-ozol nem sikerült nyerned bronze 5 -be azt már egyből idegbe vagy...
jó hogy nem vettek a szüleid neked egy gamer laptopot mert csak össze aprítottad volna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!