Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek kihoztam a maximum...

Szerintetek kihoztam a maximumot a gépre szánt pénzből?

Figyelt kérdés

Max 300-at szánnék gépre ezt raktam össze,szerintetek kihoztam a maxot a pénzemből?

[link]

össz 309ezer lett

a kártya még nincs abban a boltban ahonnan venném ezért nem tudtam oda tenni

esetleg van ami változtatni kellene?

2017. máj. 27. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha a maximumot akarod kihozni teljesítmény szempontjából, akkor ott kezdődik a történet, hogy keresel egy olcsóbb házat (pl. Cooler Master Elite széria). Én keresnék egy ennél jelentősen olcsóbb, de megbízható tápot, pl. Chieftec (szériát nem tudok mondani, mert nekem CTG van, de már nem gyártják, az utolsó készleten maradt daraboknak meg felemelték az árát, a mostaniakkal meg nem vagyok képben).

A fenti spórolásokból már ki is jön egy olcsóbb SSD, amit rendszerlemeznek használhatsz, és máris sokkal gyorsabb lesz a géped.

2017. máj. 27. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt kb. 2 hetes átfutási idővel rendelhetsz 83k-ért kártyát, vagy hardveraprón is árulnak páran új/garis kártyákat hasonló árban, azok hamarabb elérhetők.

Asus Prime B350 Plus - 33k

A proci jó választás (70k), hűtő nem kell külön jó a gyári, felesleges húzni.

2x8gb g.skill 3000 ddr4 - 43k

Hdd - 20k

Tápból feleslegesek tartom a modulárisat, mit csinálsz a nem használt kábelekkel? Elrakod? Majd elkeveredik. A kábelmenedzsment erre szolgál, ott is elvannak a nem használt csatlakozók. Sőt a választott háznál a táp teljes magasságáig el van burkolva, szóval ott aztán kit zavarnak a kábelek?

(Nekem mondjuk a Zalman Z9 Neo sokkal jobban tetszik, csúnyák ezek a lyuggatott panelek nem tudom miért erőltetik, csak a zajt engedik ki meg a por megy bele. Vízhűtést kevesen használnak amire ugye jó lenne, de ha már azt vennék, akár egy Be Quiet Silent Loop 120mm is elég lenne azt meg beteszem hátra és a teteje maradjon csak teli paneles, 270W TDP-t tud, a 240mm-es változat 350W TDP a 280mm pedig 400W TDP-t, zajban egyformák)

Így bő 10k-val olcsóbb mint a tied és a memóriát sem kell bántanod az elkövetkező 5 évben.

2017. máj. 27. 14:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Az a hűtő rá sem menne.

Hasonló képességű lapot szerintem kapsz 10 ezerrel kevesebbért.

Memóriából inkább ezt vegyed: [link]

Illetve egy SSD-n azért elgondolkoznék.

2017. máj. 27. 14:09
 4/8 A kérdező kommentje:

az ssd-n én is gondolkoztam de nem nagyon értem a lényegét 20 ezerért kapok egy 120gigásat és arra szinte alig fér valami

vagy windows-ot is lehet rá tenni?

2017. máj. 27. 14:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Sokra nem mész egy 120gigással, a win majd gyorsabban tölt be és ennyi. A játékokat úgyis HDD-re teszed mert nem fér rá, netezésnél meg semmi különbség.
2017. máj. 27. 14:34
 6/8 A kérdező kommentje:
pontosan ezért nem vettem soha ssd-t
2017. máj. 27. 14:39
 7/8 szab56 válasza:
0%
igen jo kis gépet raktál össze de ez még nem a teteje én a helyedben az amd helyet egy intel core i5 6500 at: [link] mert ez a proci erősebb mint ami neked van és én ha athatok egy tanácsot akkor én ezt a kártyát raktam volna belle: [link]
2017. máj. 27. 16:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha egész nap csak játszol, akkor valóban megkérdőjelezhető az SSD létjogosultsága. Ha viszont nem szeretnéd lerágni a körmödet, mire végrehajtódnak a fájlműveletek és nem szeretnél órákat töredezettségmentesíteni, akkor van értelme.
2017. máj. 27. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!