Milyen olcsó gépet érdemes venni idősebb családtagnak, ha főleg böngészés a cél, de az menjen gond nélkül?
A böngészés általában értendő, vagyis weboldalak meglátogatása, netes videók lejátszása, skype, kb. ezek.
A cél az lenne, hogy olcsón kihozni valamit, de úgy, hogy mindent simán vigyen, tehát a mai multimédiás, scriptekkel teli, HD videós, stb. weben is gördülékenyen, gond nélkül vigyen mindent.
Mi a legolcsóbb konfiguráció, ami erre a célra alkalmas?
proci: pentium g4560
videókártya:integrált(processzorban, ez amik le vannak írva ahhoz elég)
alaplap: elég egy h110-es is de ezen kell egy BIOS frissítés is(2-3k), vagy ha nem ez akkor a legolcsóbb b250m-es lap(ennél nem kell semmi)
táp:400w-os legyen és MINŐSÉGI, nagyjából 12k-ért veszel egy jót
ház:erre amennyit költeni szeretnél
hdd:500gb, ha veszel ssd-t akkor 32mb-os legyen viszont ha nem veszel akkor 64mb-os legyen
ssd(ajánlott a windowsnak, gyorsabban tölt be):128gb-os legyen, erre ráfér a windows és a skype is és még néhány alkalmazás is
ram:4gb minimum legyen de a 8 az ajánlott(ddr4, a mhz mindgy, legyen a legolcsóbb(kingston, corsair, ezeket tudom ajánlani))
op.rendszer:win10 64bit
ez egy jó config ami a felsoroltakra még több éven át elég lesz
Ui.: ha van további kérdésed ezzel a témával kapcsolatban akkor azt nyugodtan felteheted az alábbi facebook csoportban: [link]
itt én vagy a többi moderátor pár percen belül tud írni egy erre a célokra megfelelő configot
AIO Bohemian II USB 3.0 - 5k
Fsp 350-60 APN - 10k
Asrock H110M-HDV R3.0 - 16k
G3930 - 12k
1x8gb ddr4 2400 - 18k
J&A 120Gb SSD - 17k
Ez PCX-en 78k, szállítással meg sallangokkal 80k. Sajnos az árak magasan (ram, ssd), ennek kb. 70k lenne a reális ára.
Én rendes i3 alá nem adnám, mert a későbbiekben kell majd a plusz CPU. Esetleg egy alap i5, mert abban jobb a GPU, ami szintén jól jöhet a böngészéshez is. (Integrált videó codecek) külön dedikált GPU felesleges.
Háttértárbnól én is mindenképp SSDt javaslok.
RAMból 4GB elég, de ha belefér a 8GB akkor kikapcsolhatod a lapozófájlt, ami jól jöhet.
Mindezt ITX méretben is lehet.
i3??? Helyette ott a G4560.
Felesleges mindkettő, 5év múlva is az lesz ilyen célra.
Mamám gépében 3Ghz-es HT-s P4 van 3Gb rammal 5400-as laptop hdd-vel és minden gond nélkül...
Ram ami kevés lesz, el lehet lenni 4gb-al is nem mondom de az is 10k és előbb utóbb bővíteni kell, ha belefér, akkor egyből 8gb-ot vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!