Egérre vagy billentyűzetre érdemes inkább többet költeni?
Miért kéne bármelyiknek is szarnak lennie?
Meg amúgy is kinek ez, kinek az jön be. Én pl Egérből csak vezeték nélkülit vagyok hajlandó használni. Billentyűzetből is. Plusz csak slim kialakításút.
Ezek a dolgok többet jelentenek, minthogy mennyire márkásak.
tegyük fel van 40 ezrem bill+egérre
akkor legyen 30 ezres egér és 10 ezres bill? vagy fordítva
Egérre akkor érdemes többet költeni, ha célzáshoz kell, mert pl. versenyszerűen játszol FPS játékokat. Billentyűre meg akkor, ha gépelésnél zavar a rossz minőség, vagy ha olyan játékot játszol, amiben ghosting fordulhat elő, mert sok gombot kell egyszerre lenyomni.
Ezen felül mindkettőre érdemes többet költeni, ha olyan extra funkciókra vágysz, mint programozhatóság, világítás, jobb minőség stb.
Szerintem az egér legyen jobb.
Membrános billentyűzetek esetén a 20 ezer forintos sem tud többet, mint az 5 ezres, minőségileg sem jobb a drágább. Ha nincs 30 ezred mechanikusra, akkor vegyél egy jó irodai Logitechet vagy Microsoftot, tíz évig garantáltan kitartanak.
Az egérnél viszont nagyon nem mindegy, milyen minőségű a szenzor- különösen, ha játékról van szó. Aki szerint semmi különbség az 1000 forintos Tescós szutykok és egy normális egér között, az soha az életben nem használt még jó minőségűt. 10-12 ezerért már egészen kiváló egeret lehet kapni, 20 ezerért pedig a világ legjobb egereit is megveheted.
Lehet én vagyok az öreg, de én még anno golyós mechanikus egérrel nyomtam a Medal of Honor Allied Assaultot, multiban is, és le tudtam lőni az ellenséget. A billentyűzet szintén valami hasonló brutális kategóriát képviselt akkoriban.
Mivel én manapság nem élek már hardcore online életet, így nekem tökéletesen megteszi pl. egy Logitech bill+egér csomag 10+ ezer Ft környékén. Mitől fogok jobb játékos lenni a csak 30.000 Ft-os billentyűzet vagy egér esetében?
E-sportra vagy masszív multizásra, klánozáshoz nem cáfolom, biztos kell a jó és minőségi cucc. Bár mondom, anno mai szemmel nézve gagyi cuccokkal nyomultunk, jó eredményekkel. De hétköznapi multizgatásra, single játszásra szerintem pénzkidobás 10-15 ezernél többet költeni a kettőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!