Miért fagy ki a játék?
Mostanság belépek a játékba, játszok 5 percet, lefagy a játék és ki crashel.
Mi lehet a probléma?
I5 6500
Gtx 750ti
Fsp hyperm 600w
Túlmelegedés kizárva.
Ez 2 nvidia frissités előtt nem volt.
Hogyan mérted a melegedést? Nem elég szoftveresen, érdemes lenne figyelni, hogy ebben a melegben terhelés alatt nem kezdenek-e túlságosan süvíteni a gépházból a ventik, esetleg kézzel tapogasd meg a gépházat, a táp környékén a legegyszerűbb, nem érzel-e gyanúsan erős melegséget. Ugye én minimum Aida64-el ránézek terhelés közben, de olyat is szoktam csinálni, hogy gyorsan újraindítom ilyenkor, és BIOS-ban is ránézek, mert sajnos sok esetben a BIOS reálisabb értékeket mutat, mint egy külső szoftver Windowsban. A feszültség értékeket is érdemes lenne ellenőrizni a tápon.
Ha pedig valóban driver hiba okozza, ebben az esetben ajánlatos beszerezni régebbi verziót (ha lehet). Én ezért csinálom azt, hogy minimum egy régebbi drivert mindig meghagyok a gépemen, hogy ha az újabbal gond van, akkor letörlöm, és vissza a régi, Egyik nvidia frissítés pl. nekem olyat produkált kb. fél éve, hogy lekapcsolta a grafikus drivert. Ezt úgy vettem észre, hogy CS1.6-ban (ami elég régi játék!) hirtelen szaggatott az FPS, amikor kiléptem desktopra meg olyan látvány fogadott, hogy az Aero effekt letiltva, valamint mintha nem is lenne grafikus driver a gépen. Ilyenkor csak újraindítás segített. Ezt normális esetben csak akkor csinálná egy GPU, ha dögledezik, vagy ha túlmelegedés során lekapcsol önvédelemből, de megeshet újabb driver (ami nem is beta verzió volt, hanem már teljes) hiba miatt is.
Én csinálnék olyat is, ha mondjuk van egy nagyobb szobaventillátorod, akkor szétkapnám a gépház legalább egyik oldalát, és ráirányítanám a ventit. Nagyon sokat tud esni a hőmérséklet, kicsit parasztos megoldás, de ez aztán mindent lehűt, az alaplapi chipeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!