Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől fogy el a memória?

Nfsfan kérdése:

Mitől fogy el a memória?

Figyelt kérdés
8 GB ramom van és több játék alatt is tapasztalom hogy azt írja kevés memória és zárjam be pedig elégnek kellene lennie. Például Gta V-ben 4,7-8 fölött írja ezt ki pedig lennie kéne még és a Vram is elég bőven mitől lehet ez?

2017. jún. 9. 11:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

mert a vram nem arra van, hogy a játék aktívan használja. jól teszi, hogy békénhagyja.

vegyél még ramot, az a megoldás, ha már minden felesleges csilivilit leállítottál a játék elindítása előtt.

2017. jún. 9. 11:12
 2/15 A kérdező kommentje:
de videókon látom hogy másnak vígan megy 8 giga rammal maxon nekem miért nem tudja kihasználni ?
2017. jún. 9. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:
Lapozófájlod nincsen kikapcsolva? Az szokott még ilyen problémát okozni.
2017. jún. 9. 11:29
 4/15 A kérdező kommentje:
de ki van kapcsolva de 8GB Ramnál miért kellene bekapcsolnom ? mondom olyan 5 giga utána kilép hogy kevés a memória miért nem tölti be a maradék 3 at ? vagy ott mi lehet?
2017. jún. 9. 11:34
 5/15 anonim ***** válasza:

Igen, kapcsold vissza 1024-2048 értékkel. Én ezt már végiglegeltem, mire rájöttem, hogy lapozót nem kapcsolunk ki, max. a méretét vesszük lejjebb.

Próbáld ki, de szerintem megoldja a problémád.

2017. jún. 9. 11:37
 6/15 anonim ***** válasza:

A vram nem arra van hogy a játék aktívan használja..? Akkor mire?

8gb ram akkor elég a mai játékokhoz(gta is beleértve) ha vagy bezársz minden mást a háttérben, vagy lejjebb veszed azokat a beállításokat amik befolyásolják a memóriahasználatot is(pl population density). A közhiedelemmel ellentétben nem "bőven elég" a 8gb, hanem épp hogy.

2017. jún. 9. 11:37
 7/15 anonim ***** válasza:
...Annyit még, hogy kikapcsolt lapozónál a rendszer is többet használ, ha a játék megeszik 4-5 GB-ot, mellette a rendszer is 3 körül, akkor máris kifutottál a rendelkezésre álló mennyiségből.
2017. jún. 9. 11:39
 8/15 anonim ***** válasza:

vram-ot a virtual ram-ra értettem.

de közben leesett, h a kérdező a videoram-ra gondol.

2017. jún. 9. 11:46
 9/15 A kérdező kommentje:
Az a baj ssdm van es nem akarom hogy teleirkalja mert ugye azzal gyorsabban tomkre megy van valami mas megoldas mondanatok miket kapcsoljak ki? Marmint a jatekba amugy semmi nem fut olyankor csak a jatek semmi mas
2017. jún. 9. 12:18
 10/15 anonim ***** válasza:

Nekem is SSD-m van, nyugodtan kapcsold vissza. Az enyém most 4 éveses 53 TB írt mennyiséggel rendelkezik, és köszöni jól van.

Inkább lebutítasz mindent, csak hogy kíméld az SSD-t? Azért van benne, hogy használd normálisan, pont nem lesz semmi baja...

2017. jún. 9. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!