Mit esznek az emberek a Ryzen procikon? (Játékra)
Megértem, hogy játékon kívül jobb a sok mag,meg szál,de a játékoknál katasztrófa... Komolyan nem értem! :D
Csak nézem és nézem a teszteket és még egy 2!éves i5-ös is leveri az új R5-ös ryzeneket szinte minden játékban, a jelen generációról nem is beszélve!
Kicsivel, de drágább hozzá az alaplap és gyengébb teljesítményt nyújt, mint az intelek ugyan azon, vagy néha még magasabb áron is...
Valaki magyarázza már el nekem ezt a logikát! :D
Köszi
Kevesebb, mint 10% a különbség a legerősebb i7-hez képest, mellette feleannyiba se kerül. Neked tán végtelen a pénztárcád, másnak nem.
Plusz az a kis különbség nem is arról szól, hogy egyik 22 fps, a másik meg 30, hanem 200 vs 220. Vér István kategória.
Mert a legtöbb tesztben az jön le hogy van bennük még tartalék.Illetve eljött az az idő hogy a játékok is több magot használnak egyszerre.Érdemes mostani teszteket nézni amúgy mert most már a nagyobb címek optimalizálva vannak.
"Kicsivel, de drágább hozzá az alaplap és gyengébb teljesítményt nyújt, mint az intelek ugyan azon, vagy néha még magasabb áron is... "
Ja, csak egy jobb B350-es lapban kis OC-val simán otthagyja a Ryzen 5 1500X a legtöbb I5-t.
Igen, nézd meg mennyibe kerül egy jobb Z270-es lap, melyik is az olcsóbb?
Szerintem le vagy maradva egy pár hónapot, ha annyira nem sikerültek volna jól a Ryzenek az Intel nem gondolkodna ennyire a következő generáción, szvsz megindította a fejlődést és igazán a következő generáció lesz a nagy előrelépés mind 2 cégnél.
Bocsi,de ez olyan, hogy hiába van egy 500LE autóm, ha csak a városban közlekedem 50-kével, akkor ugyan abból a kocsiból egy 100LE is ugyan úgy 50-el megy... :D
Vagy hogy házon belül maradjak az RX 4-es széria is hiába papíron erősebb a GTX 10-esnél,ha játékokban gyengében szerepelnek (Pár játékot leszámíva). Ott is mondta mindenki, hogy " Na majd DX12-es játékokban...", azóta kijött az 5. széria is... aki meg akkor megvette a 4-est az káromkodhat...
Félre ne értsétek, nem vagyok AMD hater, csak én abból indulok ki, hogy ha van "x" összegem azért most kapjam meg a legjobb LÁTHATÓ teljesítményt,ne évek múlva!
Majd ha már minden játék DX12, meg több mint 4 maggal dolgozik, akkor fejlesztek újra gépet (eladom a mostanit és egy kis ráfizetéssel aktuálissá teszem).Mindig jobban megérte egy gépet naprakészen tartani,mint egyszer egy nagy összegből összerakni aztán majd jó lesz az évekig... ehhez már túl gyorsan fejlődik a piac! :D (Gondoljunk csak bele, hogy 2éve mit tudott egy GTX 980 és most egy 1060-as is simán tudja azt a teljesítményt!)
AMD egy kicsit most olyan, hogy szenvedek most, mert MAJD EGYSZER jobb leszek,mint a konkurencia, csak hogy mire behozza a lemaradást ÉREZHETŐ eredményben, addigra a konkurencia megint jobb lesz benne...
Sajna jelenleg én ezt látom és mondom ezt úgy, hogy jelenleg akarok összerakni egy Gamer gépet 150e-ből (nem milliókból) és eddig csak AMD procijaim és VGA-im voltak...
A VGA-k teljesen rendben vannak, ahova 3GB VRAM kell ott jobb a 460 mint a 1050, a 470 4GB jobb választás volt mint a 1060 3GB, az 580 meg mint a 1060 szóval nem értem hogy ezzel mi a baj.DX11 esetén se nagy a különbség.
Ezt most is megkapod, mondom nézz teszteket amik most készültek mondjuk a Ryzen 5 1500X-ről.Jelenleg simán veri a konkurenciát.
Nem szenved, csak most van igazán sok tapasztalata a hardware piacon.(FX szériából is tanultak)
150K-s ársávban csak a G4560 jöhet szóba mert még messze van a Ryzen 3.
Első Google találat. Amint láthatod, az RX470 a gaming kategóriában a GTX970-el van fej fej mellett. És igaz hogy nincs adat az 1060 hoz, viszont az 1060 és a 970 közel sem egy kategória. A 970 simán veri a 1060-t.
Második dolog, hogy az óriási hype miatt a legelső megjelent tesztek lettek a legnézettebbek,igy a Google is inkább csak azt hozza ki, és nem azokat amiben már a mind a játékok és a processzor is optimizálva van.
https://www.youtube.com/watch?v=gr-zhtvpmzU
Ez egy 1 hónapos teszt, ugyan abban az árban vannak a procik. Ryzen csak 2 AMD által pénzelt játékban jobb az összes többien az intel győz.
VGAhoz
https://www.youtube.com/watch?v=PhTNPCbezSI
10 mostani játékból 3nál jobb az AMD, amiből az egyik csak 1FPS-el, ugyan azért az árért,mint a GTX.
Erre mit mondotok? Ugyan abból a pénzből az egyiknél a játékok 70%-a másiknál a játékok 30%-a fut jobban.
Tom Raider kivételével konkrétan az összes behozható egy kis OC-val, van még kérdés?
Az egy hónapos teszt jó lesz 2 hónapnak is...
A másik:
2 játékban van jelentős különbség a 1060 javára de ahova kevés a 3 GB VRAM ott elvérzik a 470-el szemben és ma FHD-n ez a helyzet az AAA-s címekkel.(RE 7-nél látszik a legjobban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!