Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem indul a számítógép. Mi...

Nem indul a számítógép. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Nemrégiben reggel felkeltem és azt vettem észre, hogy nem indul el a gép. Amikor be akarnám kapcsolni, a ventilátorok felpörögnek 1 másodpercre, utána leállnak. Az alaplapon világít egy zöld LED és a hátulján az UTP csatlakozó LEDe is. Halkan sípol a gép, de azt, hogy hol azt pontosan nem tudom megállapítani. A tápot leteszteltem, az ATX csatlakozón a zöld és a fekete szálat összekötöttem és működött. Alaplap hibára gyanakszom, de nem vagyok benne biztos.

2017. jún. 5. 19:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tehát a táp indulásnál már sípol egyet. Nem kéne neki. A helyedben azért kipróbálnám egy másik táppal is. Semmit sem vesztesz vele és ezzel kiszűrsz egy hibalehetőséget.
2017. jún. 5. 22:13
 12/15 A kérdező kommentje:
Van egy kis fejlemény. Csak a proci és 1 RAM van berakva, ha úgy indítom el a gépet elindul, de a táp fura sercegő hangot ad ki belül, a ventihez semmi sem ér hozzá. Ha már pl a HDD-t rárakom ugyan úgy felpörög a gép 1 másodpercre és leáll. Gondolom akkor csak a tápegység a rossz?
2017. jún. 6. 10:44
 13/15 anonim ***** válasza:
nem rossz, csak gyenge
2017. jún. 6. 10:49
 14/15 A kérdező kommentje:
Eddig baj nem volt vele, akkor csak elszaródott benne valami
2017. jún. 6. 10:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem nem gyenge, elfáradt, a tápegységben számtalan kondenzátor van ami az évek során kiszárad és felpúposodik és nem bírja ellátni a feladatát. Azaz végülis tényleg gyenge a táp mert elfáradtak az alkatrészei és nem tud elég áramot adni már.
2017. jún. 6. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!