Ez a számítógép működni fog?
Elsősorban az érdekelne hogy az alkatrészek kompatibilisek e egymással és hogy lesz e elég csatlakozójuk, illetve hogy a táp elegendő áramellátást tud e majd biztosítani. Szerintem jó de pár pozitív megerősítés jó lenne mert drága mulatság lesz ha hibázok...
A tervezett vas:
Intelcore I5-6500 3,2 Ghz
GTX 1050ti 4gb MSI
Asrock B150 pro4 (cpu:1151, PCI-Express, DDR4)
Toshiba 3,5" 1TB 7200rpm SATA3
Kingston 8GB (2x4) DDR4
EVGA 100-w1-0500 500w
Nem tudom számít e a ház de ezt néztem ki:Deepcool tesseract SW
Működne, csak igen rossz vétel volna. Ezzel azonos áron újabb generációjú Intel procit kapsz ha ahhoz ragaszkodsz vagy Ryzen 5-ös szériából is választhatsz(+4 feldolgozószál az i5-höz képest)
Táp helyett Fractal Design integra m 450, vagy BQ pure power 10 400w.
Ram legyen 2400Mhz, Ryzenhez 3000Mhz is mehet, erősen gyorsul a jobb ramok hatására.
Köszönöm a válaszokat :)
Igazából maradnék az intel vonalon
Az AMD-vel bizalmatlan vagyok azaz igazság, Rengeteg panaszt hallani róla és a jelenlegi gépemben is az van és hát igen, nem fázok meg szeret lelassulni.
Intelre általánosságban véve kevesebb a panasz úgyhogy inkább arra hajazok és ez az I5-7500 eléggé szimpatikus olcsóbb és jobb is mint amit eredetileg néztem.
A táp és az alaplap is érdekes amit ajánlottál még megfontolom. Köszönöm :)
Alternatív opciónak én elgondolkodnék egy Pentium G4560-on, i5-ös helyett. Egy 1050Ti-t kihajt szinte ugyan úgy,mint egy i5, csak 1/3 áron. I5-ös proci jobban 1060 és 1070-nél indokolt a plusz teljesítmény miatt.
Pentium esetében még annyi a különbség, hogy amikor fejleszted a gépet 1-2 év múlva,akkor CPU-t is cserélsz a VGA és + 8Giga RAM mellé.
https://www.youtube.com/watch?v=u_h1WFPGDMM (Igaz egy i5 7400-as van a tesztben,de szinte, ugyan az,mint egy 6500.
Kérdés, hogy mikor akarsz többet rákölteni? :D (Mert amit most megspórolnál a CPU-n, azt akkor költöd majd rá)
Azaz igazság hogy ha ezt a gépet megveszem akkor egy jó 4-5 évig nemigazán akarnám piszkálni csak ha elromlik valami ezért inkább az erősebb de drágább irányba húzódom amúgy az 1. válaszoló már meggyőzött I-5 7500 lett abból a 6500-ból. Meg az a 2 mag is egy kicsit kevésnek hangzik. Plusz ha mégis fejlesztésre adnám a fejem és úgy döntenék hogy a 1050ti már nem elég és veszek egy kicsit erősebbet akkor már processzort nem kell cserélnem :)
De köszi az ajánlást :)
"Rengeteg panaszt hallani róla és a jelenlegi gépemben is az van és hát igen, nem fázok meg szeret lelassulni."
Na hasonlítsd a Ryzent a Fx-hez, egész más tészta. Mégcsak nem is melegszik annyira, mint az Intel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!