Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem indul a számítógép. Mi...

Nem indul a számítógép. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Nemrégiben reggel felkeltem és azt vettem észre, hogy nem indul el a gép. Amikor be akarnám kapcsolni, a ventilátorok felpörögnek 1 másodpercre, utána leállnak. Az alaplapon világít egy zöld LED és a hátulján az UTP csatlakozó LEDe is. Halkan sípol a gép, de azt, hogy hol azt pontosan nem tudom megállapítani. A tápot leteszteltem, az ATX csatlakozón a zöld és a fekete szálat összekötöttem és működött. Alaplap hibára gyanakszom, de nem vagyok benne biztos.

2017. jún. 5. 19:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A sípolás egy hibakód, hasonló a morse jelhez. Pontosan mit sípol? (Pl. hosszú, rövid, rövid, hosszú)
2017. jún. 5. 20:01
 2/15 A kérdező kommentje:
Hosszan megállás nélkül sípol, de nagyon halkan, csak akkor lehet hallani, ha nagyon közel hajolok.
2017. jún. 5. 20:03
 3/15 anonim ***** válasza:

Folyamatos sípolás általában ventilátorhiba, rövidzár, rosszul behelyezett bővítőkártya stb. Pontosabbhoz tudni kéne, milyen BIOS.

A procit és a hűtését mindenképp nézd meg, illetve az összes kártyát és memóriamodult vedd ki, ecsettel takarítsd ki a helyüket, majd tedd vissza.

2017. jún. 5. 20:07
 4/15 A kérdező kommentje:

Asus M5A78L-M USB3 az alaplap, ha ez segít.

A procit meg a hűtést hogyan tudnám megnézni, hogy rossz-e?

2017. jún. 5. 20:14
 5/15 anonim ***** válasza:
P. hogy forog-e, szorul-e stb. Rendesen csatlakoztatva van-e, lötyög-e. Ha van másik kompatibilis hűtőd, azzal is kipróbálhatod. (Pl ha a fordulatszám-visszajelzés romlott el, a gép akkor is azt hiszi, hogy nem forog, ha forog. Emiatt nem indul el, csak visít. Elméletben.)
2017. jún. 5. 20:17
 6/15 anonim ***** válasza:

Hát ha halkan csinálja nem lehet nagy gondja, vmi alkatrész, egység kimozdult, nem érintkezik, vagy vmi kábel lecsúszott. Amúgy nem poros a gép? Régi-új?

Nem ártana alapvető információkat leírni ilyen problémáknál.

2017. jún. 5. 20:20
 7/15 A kérdező kommentje:
Porosnak már nem poros, mert kitakarítottam és ugyan ezt csinálja. Régi, pontosan nem tudom mennyi, de minimum 6-7 éves.
2017. jún. 5. 20:23
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez a fajta alig hallható sípolás a táp hibájára is utalhat. Nekem is volt már ilyen sípolásom és akkor a táp volt a hunyó.
2017. jún. 5. 20:47
 9/15 A kérdező kommentje:
A tápot leteszteltem már, összekötöttem a zöld és a fekete szálat, sípol egyet és elkezd pörögni a ventije.
2017. jún. 5. 20:49
 10/15 anonim ***** válasza:

A sípolás amit hallasz az olyan sípolás mint amit a táp tesztelésénél hallottál?

Amúgy meg az nem nagy tesztelés, attól még a táp elfáradhat és nem bír elég áramot adni a gépnek ezért nem bír csak félig elindulni. Akik írtak olyan sípolásra gondoltak amit a gép belső kis sípoló hangszórója adj. Az jól hallható hangszórós sípolás. Ilyen sípoló hibakóddal jelzi a hibát a gép. Általában nincs folyamatosan sípoló hibakód hanem rövid hosszú sípszók amik mint egy kód kiolvashatók, hogy mi a hiba.

2017. jún. 5. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!