Minek köszönhető ez a rossz teljesítmény?
Egy mondhatni erős gépem van (Intel Core i7-6700K, MSI Rx480 8GB, 16GB RAM), mégis eszméletlenül rossz teljesítményt tapasztalok. Egyedül a merevlemez (a legolcsóbb 1 terrás seagate, ami volt) nevezhető gyenge láncszemnek. Eddig ennek tudtam be a relatív lassú (15-30 mp) boot időt, de ezt leszámítva minden jól ment.
A napokban cserében egyik napról a másikra kattant valami és azóta szinte használhatatlan lett a gép. Persze iroda munkára tökéletes így is, de egy játékban, ahol eddig 60+ fps-em volt, most van például 15-20, vagy a renderelések sokkal tovább tartanak. A beállítások ugyanazok.
Azt vettem észre, hogy a gép gyakorlatilag semmilyen erőforrást nem használ ki. A GPU kihasználása olyan 40%-nál, még a processzoré is csak 15-20%-nál tetőzik bármit csinálok. Próbálkoztam szinte mindennel: drivereket frissítettem, kompletten wipeoltam a drivereket és újraraktam, de semmi változás. Az Xbox DVR-t is kikapcsoltam (hátha csoda történik), és bár megnőttek az fps-ek, de az továbbra is élvezhetetlen.
Jelenleg ott állok, hogy elképzelésem sincs mit próbálhatnék még meg. Ki fogom próbálni, hogy Debian (linux) alatt ugyanezt produkálja e a rendszer. Ha nem, akkor feltehetőleg valami a windows-nál hibádzik, de ha ott is ugyanezt tapasztalom, akkor vajon melyik komponenssel lehet a gond?
"A napokban cserében egyik napról a másikra kattant valami"
ezt kifejtened?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!