A gépem használat közben lefagyott, újraindítás után se kép se hang?
Mikor lefagyott, a power led és hdd led kialudt és újraindítás után sem villannak fel. Bekapcsoláskor felpörög rendesen a vinyó és a ventik, valamint az alaplapon a kis led világít. Nem sípol semmit. Mikor kihúztam a tápot, szikrázott egyet, ez lehet nem tett jót neki :S
Konfig:
Asus M2A-VM
AMD Phenom x4 9650 (kb 2 tettem bele)
4gb ddr2 ram
Codegen 400w táp (6 éves körül)
Ezelőtt a proci előtt egy Athlon x2 3800-at használtam, lehetséges hogy a táp nem bírná az új procit?
A tünetek alapján a táp. Codegen amúgy is ritka egy szemét, nem is lenne szabad árulni.
Próbáld másik táppal.
Önmagában a kondi púpossága csak gyanúra elég, nem jelent bizonyosságot. Ez egy hosszú folyamat, a púposodástól a folyadék elszökéséig és a kondi kiszáradásáig évek telhetnek el. Még akkor is működhet egy darabig, amikor már tényleg lyukas, hiszen inkább ráhagynak a kapacitásra, minthogy kicentizzék.
Cserélhetsz kondit is, de vigyázz, ezek az alaplapok már többrétegűek voltak, és a forrasztásnál nagyon könnyű a belső áramköröket kinyírni. Először mindenképpen másik tápot próbálj. Akár csak kérj egyet kölcsön valakitől.
Köszi a választ! :)
Hétfőn tudnék egy 350w-os tápot szerezni bele kölcsön, remélem jó lesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!