Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépvásárlás előtt...

Tomlord kérdése:

Számítógépvásárlás előtt állok, az alábbi konfigot raktam össze. Van amin változtatni kéne?

Figyelt kérdés

A konfiguráció:

Sharkoon VG4-W Green számítógépház

Chieftec 450W iARENA GPA-450B8 OEM tápegység

Asrock H110M-DGS alaplap

Intel Core i5-6500 BX80662I56500 processzor

Corsair 8GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M1A1600C10 memória

Gigabyte GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060IXOC-6GD videokártya

Kingston 120GB SUV400S37/120G SSD meghajtó

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez

Illetve úgy hallottam hogy a 6500-asnak jó a gyári hűtő (semmi overclocking), de ha nem akkor kérlek ajánljatok valami jót. A max összeg a konfigra 250.000 +/- 10E Ft

Illetve videokártya terén nem tudom az 1060-as vagy inkább az AMD 580-as kártyája legyen, csak félek hogy túlmelegszik. Korábban 2 AMD kártyám "halt meg", szerencsére még a garanciális időn belül, ezért is nehéz a választás, főleg hogy a tesztek alapján az AMD karija 5-10%-kal erősebb. Kérem akinek van bármely kártyája írjon hideget-meleget róla, mert érdekel mindkét oldal.

2017. máj. 13. 20:08
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Ha nem tetszik más véleménye akkor ne olvasd, bunkón nem kell hozzászólni !
2017. máj. 15. 14:23
 22/35 anonim ***** válasza:

Na, jókor érkezem, már megint itt van egy agresszív tudatlan. Szerintetek kár elmagyarázni neki, hogy egy tápegység nem attól lesz jó, hogy elindul? Szerintetek van annyi intelligencia hányadosa, hogy felfogja, hogy a feszültségingadozás hosszútávon károsítja a számítógép alkatrészeit? Esetleg még annyi, hogy a védelem hiánya akkor okoz problémát, amikor beüt a hálózati gebasz? Hogy egyébként csúszócsapágyas ventilátor mellett a gondolataidat se fogod hallani? Esetleg megemlítsem neki, hogyha a tápegység miatt füstöl el a gép, akkor az alkatrészeket nem fedezi a garancia?

Ilyenkor annyira zavarban vagyok, mert annyira kis aranyos. Próbál titeket a 0 háttértudással meggyőzni arról, hogy neki meg a nagymamájának 6 éve megy a netezős gépe ezzel a tápegységgel, ennek értelmében ez nem lehet rossz. Emlékszem volt egy koma, akinek 9 évet ment a Codegen tápegysége, majdnem addig bírta, mint az én 12 éves mercurym. Mielőtt felgyújtotta a gépet, majdnem a lakással együtt.

2017. máj. 15. 14:28
 23/35 anonim ***** válasza:

19

Tudom, asztalos példával, hiába faragták, ez tuskó maradt.

2017. máj. 15. 14:30
 24/35 anonim ***** válasza:
Áruld már el nekem milyen védelem nincs a Chieftec tápokban, ha már ennyire okosak vagytok ?
2017. máj. 15. 14:34
 25/35 anonim ***** válasza:
Gondolod a többi tápnál ha tönkremegy és viszi az egész gépet,akkor majd neked kifizeti a táp gyártója ? Én ebben nem bíznék.
2017. máj. 15. 14:35
 26/35 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem fizeti, de az iarena szériával ellentétben a legtöbb tápegységben legalább MOV van, és DC-DC áramkör.
2017. máj. 15. 15:22
 27/35 anonim ***** válasza:
2017. máj. 15. 15:23
 28/35 anonim ***** válasza:
A tesztekből természetesen kiderül, hogy a fele se igaz,ezért kár a cég honlapját linkelned. Másrészt az AFC az nem védelem, és azt nem is szokták rövidíteni, csak marketing miatt könnyebb eladni. OCP-t már nem is reklámozzák, se az OTP-t, pedig az előbbinek az atx szabvány szerint még kötelezőnek is kellene lennie. DC-DC hiánya miatt pedig a 5V és 12V ágon a feszültség elszáll a francba.
2017. máj. 15. 15:37
 29/35 anonim ***** válasza:
Persze értem, akkor a gyártók csak irkálnak valamit ,aminek fele se igaz. Akkor ez gondolom így van a többi tápnál is ugye. Vagy csak a Chieftec ilyen csúnya cég hogy valótlanokat állít ?
2017. máj. 15. 15:57
 30/35 anonim ***** válasza:

A tesztekből mindig kiderül, hogy mi igaz és mi nem. Chieftecéknél kiderült, hogy ez-az nem működik, de nem állítottak valótlant. Valóban van benne az, amit leírtak, csak az nem elég, és még azok is rosszul működnek.

Természetesen örülök, hogy most próbálsz védeni valamit, amihez neked semmi közöd nincs, ezt pszichológiai szaknyelven megerősítési torzításnak hívják. Most, hogy nálad jártasabb felhasználók a te rögeszméiddel ellentétes információkat közöltek, kiderült, hogy a kognitív disszonanciád erősebb, mint a józan eszed. Ez nagyon problémás, de légyszíves, ilyen állapotban ne reprodukálódj.

2017. máj. 15. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!