Számítógépvásárlás előtt állok, az alábbi konfigot raktam össze. Van amin változtatni kéne?
A konfiguráció:
Sharkoon VG4-W Green számítógépház
Chieftec 450W iARENA GPA-450B8 OEM tápegység
Asrock H110M-DGS alaplap
Intel Core i5-6500 BX80662I56500 processzor
Corsair 8GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M1A1600C10 memória
Gigabyte GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060IXOC-6GD videokártya
Kingston 120GB SUV400S37/120G SSD meghajtó
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Illetve úgy hallottam hogy a 6500-asnak jó a gyári hűtő (semmi overclocking), de ha nem akkor kérlek ajánljatok valami jót. A max összeg a konfigra 250.000 +/- 10E Ft
Illetve videokártya terén nem tudom az 1060-as vagy inkább az AMD 580-as kártyája legyen, csak félek hogy túlmelegszik. Korábban 2 AMD kártyám "halt meg", szerencsére még a garanciális időn belül, ezért is nehéz a választás, főleg hogy a tesztek alapján az AMD karija 5-10%-kal erősebb. Kérem akinek van bármely kártyája írjon hideget-meleget róla, mert érdekel mindkét oldal.
Na, jókor érkezem, már megint itt van egy agresszív tudatlan. Szerintetek kár elmagyarázni neki, hogy egy tápegység nem attól lesz jó, hogy elindul? Szerintetek van annyi intelligencia hányadosa, hogy felfogja, hogy a feszültségingadozás hosszútávon károsítja a számítógép alkatrészeit? Esetleg még annyi, hogy a védelem hiánya akkor okoz problémát, amikor beüt a hálózati gebasz? Hogy egyébként csúszócsapágyas ventilátor mellett a gondolataidat se fogod hallani? Esetleg megemlítsem neki, hogyha a tápegység miatt füstöl el a gép, akkor az alkatrészeket nem fedezi a garancia?
Ilyenkor annyira zavarban vagyok, mert annyira kis aranyos. Próbál titeket a 0 háttértudással meggyőzni arról, hogy neki meg a nagymamájának 6 éve megy a netezős gépe ezzel a tápegységgel, ennek értelmében ez nem lehet rossz. Emlékszem volt egy koma, akinek 9 évet ment a Codegen tápegysége, majdnem addig bírta, mint az én 12 éves mercurym. Mielőtt felgyújtotta a gépet, majdnem a lakással együtt.
19
Tudom, asztalos példával, hiába faragták, ez tuskó maradt.
A tesztekből mindig kiderül, hogy mi igaz és mi nem. Chieftecéknél kiderült, hogy ez-az nem működik, de nem állítottak valótlant. Valóban van benne az, amit leírtak, csak az nem elég, és még azok is rosszul működnek.
Természetesen örülök, hogy most próbálsz védeni valamit, amihez neked semmi közöd nincs, ezt pszichológiai szaknyelven megerősítési torzításnak hívják. Most, hogy nálad jártasabb felhasználók a te rögeszméiddel ellentétes információkat közöltek, kiderült, hogy a kognitív disszonanciád erősebb, mint a józan eszed. Ez nagyon problémás, de légyszíves, ilyen állapotban ne reprodukálódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!