Összeállítottam egy olcsóbb gamer PC-t. Szeretnék véleményeket kérni, hogy kompatibilisak-e az alkatrészek, ill. , hogy jól fognak-e menni rajta a játékok. GTX 1050 TI, Intel Core G4560,8GB Ram?
Teljes konfig:
Intel Core G4560
Nvidia Geforce GTX 1050 TI
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB/8
ASRock H110M-HDS
Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
Sharkoon VG4-W
Chieftec iARENA 400W [80+] - OEM
GTA 5-öt és hasonló játékokat játszanék full HD felbontásban.
9-re válazolva
Tudnál linkelni / mutatni valami bizonyítékot, miszerint a H110 lap Kaby Lake procival 2400-on futtatja a ramot?
Másik, a System Power 8 teljesen jó táp, tudod mit jelent az, hogy egy kondi 85 fokra van hitelesítve, vagy teszem azt 105 fokra?
Zaj, feszültségek, elektromos zaj és hatékonyságban mutass jobbat 13-14k körül, amibe egy 400W-os van, ráadásul 2x 6+2 pin pci-e is rajta van.
Hm, 1x6 pines tápcsati kell hozzá
Hm, 1x6 pin kell ide is.
Ide meg nem kell táp csati
És még lehetne sorolni őket.
Amíg nem tudjuk a pontos típust inkább tápcsatlakozóval ellátott tápot ajánlunk.
Annak a jó embernek, aki azt mondogatja megy a 2400MHz egy 6. genes lapban, küldjön már róla videót, mert nekem nem sikerült se BIOS-ban se egyéb módon feltornásznom H110-es lapban, ugyanis nem támogatja. Mellesleg a 3000 stb MHz-es OC ramhoz szorzózármentes processzor ÉS alaplap kell, tehát a Z-s széria (vagy asusnál a maximus pl), sima H110-zel az se megy, mivel az alaplap nem támogatja.
"11" reagálva......
A be quiet tápegységek jó megítélésének alapja, hogy évekig kizárólag jó minőségű FSP belsőt használtak, de sajnos őket is utolérte a spórolás.
A kérdésedre hogy milyen tápot ajánlanék helyette?
XFX xt400 vagy x450pro, Seasonic belső, 5év gyártói garancia.
Az XT-t nem ismerem, 3év garis, a Pro-450-et ajánlottuk is 1-2 éve, amikor még kapható volt, jelenleg egyik sem található meg az ismert boltok kínálatában.
Kis csemege, mit is tud a Be Quiet, ami mellesleg nem csak átcímkéz, feltehetően át is tervezi a használt "alapot", hiszen pl. az FSP-APN belső az FSP-ben kevésbé muzsikált, mint pl. a Be Quiet Pure Power 8-ban.
A be quiet system power tápok bele eddig APN és ARN széria volt, azt el tudom képzelni, hogy mivel nem kis mennyiségben gyártatnak, azért eszközölnek apróbb változtatásokat, de a nyák és a felépítés azonos. A linkelt tesztben szereplő értékekkel nagyjából azonos mérési eredményt fogsz találni a 85+ black APN szériára, nagyon jól vannak szűrve, ez vitathatatlan.
A Be quiet ventilátorai nagyon jók, ez tény, de a csendességük oka a pwm beállításoknak köszönhető, nagyon keveset forognak ezért melegebbek is. Az új XFX széria is szinte leállítja a ventiket alacsony terhelés mellett, én azt furcsállom, hogy ezt más gyártók nem mind alkalmazzák.
A minőségi tápok hatásfoka között 1-5% különbség van, a Be quiet a nevének megfelelően odafigyelt arra, hogy az ő ventilátoruk legyen a lehető legkisebb fordulatszámra hangolva és igazán jó munkát végeztek.
Végezetül egy tápegységet mindig a hírneve fémjelez, pár hónapja nyúltak bele először a HEC belsőbe, majd évek múltával kiderül mennyire megbízható szériát vettek meg.
A seasonic tápegységek legendásan jók, akárcsak a Superflower-ek(lenovo szerver tápegységek nagy részét ők gyártják), gyártanak ők is az oem piacra, de valamiért nem hozzák be Magyarországra.
Múltkor pont erről beszélgettem egy sráccal, hogy az 500w FSP APN csak egy 6 pines PEG tápcsati van 18A max mellet, miközben a Be quiet azonos felépítésű tápjában 22A!!! ágon 2 db 8pines PEG, amit elméletben meg sem tud hajtani. Az FSP HEXA-nál ugyanez a helyzet. A 6 pines csati 75w max , a 8 pines 150w max terhelést kéne bírnia elméletileg.
Válaszul csak annyit mondtam neki, hogy sajnos ez a marketingnek szól, bátrabbak és bíznak benne hogy a vevők megkérdezik mit kell venniük mielőtt h..ét csinálnak magukból. 20-22A 12v kimenetre nem raknék rá soha 2db 6pines PEG csatlakozót(8 pines meg pláne),mert az közel 100% terhelés, amit lehet hogy egy ideig elvisel, de tartósan, főleg 7/24-ben finoman szólva kockázatos.
H110 lap g4560 auto beállításon 2400mhz ram frekvencia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!