Professzor vásárlás előtt állok. Az I5 6500-t néztem ki, de most látom, hogy a 6600 és a 7500 is közel azonos áron van, vagy még olcsóbb is. Mi az oka ennek?
7. széria kb 5%-kal erősebb, illetve támogat 2400MHz-es ramokat is.
i5 6600-nál jobb az IGP, ami akkor jön jól ha nem kerül videokártya a gépbe, egyéb iránt 0.1GHz-cel gyorsabb a 6500-hoz képest. Ha lesz rendes dedikált vga is a gépben, akkor nem éri meg a felárat a 6600.
Árakat elég sok minden befolyásolja a piacon, ha nagyon érdekel ott az egyetemi közgazdász képzés ami részletesen vesézi mi okozhatja ezeket.
Ha egy árban mozog, akkor az i5 7500 jobb, mivel kicsit újabb, ehhez viszont minimum b250-es lapot érdemes venni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egy 6Gb-s GTX 1060 mellé kellene a proci.
Ár-érték arányban esetleg valami jó alaplapot is tudnátok javasolni?
Akkor viszont mindenképp i5 kell, mert a G4560 nem fogja kihajtani jól az 1060 6GB-ot. 7500-at vennék, bár nem sokkal erősebb, mint a 6500 (200 Mhz-cel erősebb), játékok terén észrevehetetlen a különbség.
"Újonnan mindig célszerű a legújabb generációt venni, a régebbiek általában túlárazottak, a beragadt készletet árusítják, és reménykednek benne, hogy valami balek elviszi (bár Lecnél azért lehet időnként kapni korrekt áron 6. genest, de attól régebbit már ott sem éri meg)"
Nem az én válaszom, forrás:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Általános felhasználásra szerintem elég egy ilyen lap:
MSI B150M PRO-VH alaplap
20.649 Ft
Ha kicsit komolyabb lap kell, akkor meg:
MSI B250M MORTAR alaplap
28.137 Ft
A MORTAR javára:
- 64GB memóriát támogat, a PRO 32-őt (jelenleg 8GB kell egy átlag játéknak, 16GB nem sűrű még).
- Van Crossfire, magyarul 2 VGA-t tudsz rácsatlakoztatni.
- Több USB kimenet
- PCI-E x16 3.0 csatlakozó: 2, nem 1.
- DisplayPort kimenet: Van
- DVI-D kimenet: Van
Szóval ha nincs 2 VGA-ra igény, meg 64GB RAM-ra, meg sok USB kimenetre, akkor nincs szükség a PRO-nál jobb alaplapra.
Elnézést, B250M akart lenni, nem 150M.
MSI B250M PRO-VH alaplap
21.643 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!