Mik az előnyei és hátrányai a custom vízhűtés loopnak?
Miben jobb?
Gyakorlatban semmivel. Pár fokkal talán hűvösebb, de nem hinném, hogy 100Mhz-nél ez többet jelentene, már ha a proci bírja persze. 100Mhz pedig a gyakorlatban tuning prociknál kb. 2% különbséget jelent teljesítményben.
Viszont egyedi, bővíthető, cserélhető alkatrészek, valakinek talán jobban is tetszik.
Egyébként inkább NZXT X63 vagy Be Quiet Silent Loop 280-at vegyél, azok csendesek max.-on is, a corsair nem hiszem.
nekem corsair h110 vízhűtésem van és elég halk.
A costumban több dolgot tudsz bele csatolni, mint vga, merevlemezek, ram stb, kevesebb hő marad a házban, na meg manapság sokat számít a kinézet is (mert hát hiába tudsz az árából jobb gépet összerakni, "Ez pirosan világít Ferikém, vágod?! Lehet hogy jóval gyengébb de világít!")
En aaztalba epitettem be a gepem, egy 4790k es egy gtx 1070-et lehutok szepen 3 ventis slim radiatorral. Egy db kompakttal sehogy sem tudtam volna megoldani.
Fele ennyibe se kerult a vizhutesem, es minosegi cucx.
Borzasztóan írok telefonról :) Én kínából és hardverapróról (új és alig használt dolgokat) rendeltem a nem romlandó részek közül (cpu blokk, full vga blokk, radiátor, kompressziós fittingek, víz, reservoir), így gyakorlatilag egyedül a szivattyú volt nekem nagyobb összeg, ott szerintem nem érdemes spórolni.
Szerintem egy jól felépített vízhűtésnél kotyogó hangtól (szivattyúnál) és szivárgástól is jóval kevésbé kell félni, illetve kompaktoknál hosszú idő után de csökken a nyomás, egy reservoirt pedig sokkal könnyebb után tölteni (vagy felesleges, elég nagyok vannak), mint egy teljesen zárt rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!