NVIDIA GTX 960M,970M vagy 1050TI? Továbbtanulás előtt állok. Gépészmérnökként fogok jövőre tanulni és tervezés (CAD-CAM) irányban. Ehhez keresek megfelelő laptopot, ami jó pár évig laptop marad. A legfontosabb rész a videókártya lenne.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik videókártya lenne a legoptimálisabb tervezéshez? Mekkora eltérés van a felsorolt kártyák között? Kerestem de nem találtam egyértelmű teszteket, ahol választ kaphattam volna rá. :/
Az Acer VX15-ösét néztem amiben 1050TI kártya van. Valakinek van valamilyen véleménye, tapasztalata? Bármit meghallgatnék. :)
A 1050Ti=970m.
De az újabb driver-k miatt a 1050Ti lesz az erősebb.
CAD-CAM-hez raksz bele 16GB ramot meg SSD-t és vígan elvan, tapasztalatból mondom.
Ha CATIA-t is akarsz, akkor mindegy mert az úgy s*ar ahogy van, autodesk programoknál mint proengineer, pro inventor stb meg proci kell első sorban, vga akkor fontos ha terhelést vizsgálsz, töréspontokat stb.
Ha komolyan gépészmérnök akarsz lenni, akkor felejtsd el a notebookokat, vegyél asztali gépet. Notebookból ipari ajánlott a komoly munkákhoz, az meg 7-800 ezer, de CAD-CAM-mel az olcsó János kategória Ram mal meg SSD-vel bővítve is elég.
# 2/2
egy mini atx gépbe bele süppesztenék egy i7 6700-es procit mellé egy gtx 1050 ti mini 32 giga rammot így hordozható lenne mint egy laptop . Mivel gondolom koleszos leszel ezért vennék 2 monitort is a legolcsóbbat amit csak lehet 1 -et otthonra , 1 -et meg a koleszba .
de sima cad cam-hez 16gb is bőven elég, ha meg komolyabb számítást akarsz, akkor a vga fog előbb behalni, mint a 16 gb ram betelni.
Nekem néha a gtx 1080 előbb betelik, mint a 16gb ramom (persze elég ritka, de na, előfordul :D )
Ha jó pár évre kell a gép és folyamatosan használod meg hurcolod, akkor nagyon rossz kategóriában keresgélsz.
Ez az a gép, ami neked kellene. Természetesen egyetemre használtan venném, féláron, olyan boltban, ami a használt gépekre is ad garanciát.
akkor marad az asus rog . Prociban és videó kártyában azok a legerősebbek ami még fontosabb jó a hűtésmegoldás és az anyag használat .
A ROG az meg se közelíti az Alianware szériát.
Azok kifejezetten desktop konfigot képesek kiváltani.
Anyaghasználatban a csúcs és bővíthetőségben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!