Gépészmérnöki szakra milyen erős laptop ajánlott?
Elég egy teljesen átlagos is, vagy azért nem árt egy combosabb laptop?
Mi az a hardver amire figyelni kell (pl. hogy dedikált nvidia vga), és mi az, ami annyira nem fontos?
Amúgy egy ilyet néztem ki
Ettől feljebb semmiképp sem mennék, inkább lefelé, ha lehet :)
Ez már bőven jó. A tervezőprogramokhoz nem árt egy dedikált VGA meg egy jobb proci (és általában erre a célra az intel-nVidia párost ajánlják), illetve legalább 4 GB RAM, de minden attól függ, hogy milyen bonyolult modellekkel és mekkora alkatrésszámmal dolgozol. Egyetemi szinten messze nem fogsz olyan komoly összeállításokkal dolgozni, hogy ezt a hardvert megakassza.
Az én laptopomban i5-4200U, GT840M, 4 GB RAM van, ez bőven elég volt egyetemi célokra, még a gyakorlati helyemen is használtam jóval komolyabb dolgokra, ott kezdtem érezni, hogy hosszú távon kevés lesz.
mivel azon fogsz dolgozni (értsd, AutoCAD, Pro inventor, pro engineer, Catia, SOlid Works stb), 200e felettiben érdemes gondolkodni, amiben van SSD, dedikált vga, 8 gb ram, stb.
gtx 950m nem ártana neki, meg nincs benne SSD, amit viszont később be lehet építeni DVD olvasó helyére, ezzel érdemes számolnod, mindennel az is lesz vagy még 30 ezer kb.
ebben van SSD is, egyébként ugyan azt tudja. Nyilván Linux-szal adják, így első körben rakj rá egy windowst és kész. Tapasztalatból mondom, az 5400 rpm-es merevlemez 1-2 éven belül nagyon be fog lassulni, mikor 20 percet kell várni míg feláll a rendszer meg bekapcsol a tervező program, addig a tanár már leadta az órai anyag felét (ha beviszed órára pl), aztán jöhet egy váratlan leállás, puff annyi. notebookba ilyen célokra nagyon hasznos.
köszönöm a válaszokat!
Maradok szerintem akkor ennél, és később még egy ssd-vel felturbózom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!