Ti milyen sűrűn portalanítjátok/pasztázzátok újra a számítógépetek/laptopotok illetve milyen sűrűn ajánlott ezt megcsinálni?
Portalanítani néhány hónaponként.
Pasztázni szinte soha.
A régi gépet egyszer kellett pasztázni, 5 vagy 6 év után. Azt 2-3 havonta portalanítom, az újon meg van szűrő.
A porszűrő elég praktikus és viszonylag könnyű eszkábálni is egyet. De az én házamon gyárilag van.
A paszták éveket kibírnak.
Pasztázni akkor szoktunk, amikor összerakjuk a gépet, vagy ha valamiért le kell szedni a hűtőt a processzorról.
A paszta feladata az, hogy légmentes kapcsolatot biztosítson a processzor kupakja (ha van neki) és a hűtő talpa között, hogy jobb maximális lehessen a hőátadás.
Ha senki nem mozgatja meg a hűtőt, ez a légmentes kapcsolat fennmarad.
Viszont a fórumokon az egy divatos válasz, hogy pasztázd újra. Ettől olyan hozzáértőnek tűnik a válaszoló.
De nem, ez az egyetlen.
Én a "milyen tápod van" kérdéstől mászok a falra.
Portalanítani 2-4 havonta.
Pasztázni csak akkor, amikor újonnan belerakom a processzort.
-Ugyanis én figyelek arra, hogyha már számítógépet veszek,
akkor az ne hősugárzó vagy valami kazán legyen, hanem számítógép.
Viszont ventilátort már kellett cserélnem, mert volt amelyik zajossá vált.
Egyet egy régi videokártyán cseréltem, mert az eredeti nem bírta és majdnem leolvadt róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!