Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik proci éri meg jobban?

Melyik proci éri meg jobban?

Figyelt kérdés

intel Core i5 660 3.33 GHz Socket 1156 vagy

AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition

Ati 5850 es vidikarihoz használnám !! Igazabol az érdekelne melyik a jobb:D

2010. máj. 11. 19:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

i5 750!!!!! Ez a jobb....

Minek neked 660as??? Abban van beépített grafikus gyorsító, meg pár extra, ezért drága. Ellenben csak 2 magja van.

A 750esnek 4 magja van, és gyorsabb, mint a Phenom II amit írtál. Bár kevéssel. Az igazi nyereség a fogyasztásnál mutatkozik meg... (gyorsabb is, és kevesebbet is eszik...)

2010. máj. 11. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
sztem is i5 750.
2010. máj. 11. 20:19
 3/7 A kérdező kommentje:
jajam közbe rájöttem :) Köszi . kb 20% al veri az alapjan amit olvastam :D i7-920 megérné még az a 10 ezer forint +-t vagy mennyivel jobb mint az i5
2010. máj. 11. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:
40%

kicsit gondolkozzatok már.

intel-> nvidia

amd-> ati

neked az AMD kell.

amugy az intel tenyleg jobb de atihoz inkább amd-t vegyél!

2010. máj. 11. 22:45
 5/7 anonim ***** válasza:

intel-> nvidia

amd-> ati

Ennek semmi értelme.

2010. máj. 12. 00:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Bár ugyanaz az ati és az amd cég, nem sok előnye van ugyanolyat venni.

A videókártya magát a képernyőn megjelenő képet számítja ki (három dimenzióban persze), és erre az effekteket, textúrákat stb.

A processzor pedig a játék többi részét dolgozza fel. pl. a számítógép által vezérelt dolgokat (AI), a jelenlegi pozíciódat, a betöltendő dolgokat, az irányítást (bill, egér) stb.

A két dolognak nem sok köze van egymáshoz, vagyis attól, hogy ugyanolyan márka a videókártyád, mint a processzorod, nem fogja egyik sem gyorsabban megcsinálni a rá bízott feladatot.

Különbség csak a használt technológiák miatt lehet, de ezt sem befolyásolná a választott márka. pl. ha AMD-s géppel lassabban menne egy ATI videókártya, mint egy Intelessel, akkor egy másik videókártya (Nvidia) körülbelül ugyanannyival menne lassabban. (ez csak példa, igazából nem tudom, melyik a gyorsabb)

2010. máj. 12. 11:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Jajam . Én is sokat hallotam hogy az AMD hez Ati való, de az utolso hozzászolást elolvasva rájöttem hogy az utolso válaszolonak igaza lehet :) Mert hát A videokártya teszteknel ha Ati ha Nvidea akkor is Intel procit tesznek oda
2010. máj. 12. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!