Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért jó, ha a gépemben...

Miért jó, ha a gépemben egyszerre van HDD és SSD is?

Figyelt kérdés

2017. márc. 21. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
SSD gyors, HDD olcsó. Így eléred azt, hogy nagy tárhelyed legyen, de a rendszer maga gyors lesz relatív olcsón.
2017. márc. 21. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az SSD nagyon gyors, borzasztóan gyors, mivel nincsenek mozgóalkatrészek benne ( Solid State Drive ), viszont drágább sokkal, mint egy merevlemez. Ezért általában az operációsrendszert érdemes SSD-re telepíteni és másodlagos ADAT lemeznek, pedig meghagyni egy HDD-t.

Én 3 éve vettem egy SSD-t a gépembe és mit ne mondjak, olyan, mintha szuperszónikussá vált volna a gépem én soha nem fogok venni gépet SSD nélkül a jövőben.

2017. márc. 21. 23:20
 3/7 BM-Striker ***** válasza:

Mert a HDD olcsóbb, és nem fér fel minden az SSD-re.

Egy nagy SSD jobb, de jelenleg 1tb+ tárhely legtöbb ember számára túl drága SSD-ből.

2017. márc. 21. 23:25
 4/7 P.O.C. ***** válasza:

Értsd: Ha egy ugyan akkora kapacitású SSD nem lenne drágább (vagy nem lenne sokkal drágább), mint egy HDD, akkor már a kutya nem venne HDD -t. Max a mazochista hajlamúak. Illetve pár speciális területre, ahol sok a írási művelet (pl. biztonsági kamrák rögzítő egységéhez).

De sajnos, ahelyett hogy olcsóbb lenne, rengeteget drágult az utóbbi pár hónapba (meg szinte minden ami memória). Így ezekre az elavult szerkezetekre, mint a merevlemez sajnos még sokáig szükség lesz.

2017. márc. 22. 04:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)
2017. márc. 22. 07:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az SSD sokkal gyorsabb mint a HDD, nincs benne mozgó alkatrész ezért fizikai behatásra kevésbé érzékeny minden egyes "szektorát" ugyanolyan gyorsan éri el minimális késleltetés mellett, pici és keveset fogyaszt. Hátrányai az alacsonyabb élettartam(mondjuk ez relatív), az ára és az adatvesztés. A Hdd olcsóbb, bonyolult mechanika és mozgó alkatrészek rendszere, sokkal többet fogyaszt, viszont adattárolás szempontjából megbízhatóbb,mert a szerkezet többnyire javítható.
2017. márc. 22. 09:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. márc. 22. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!