Miért jó, ha a gépemben egyszerre van HDD és SSD is?
Az SSD nagyon gyors, borzasztóan gyors, mivel nincsenek mozgóalkatrészek benne ( Solid State Drive ), viszont drágább sokkal, mint egy merevlemez. Ezért általában az operációsrendszert érdemes SSD-re telepíteni és másodlagos ADAT lemeznek, pedig meghagyni egy HDD-t.
Én 3 éve vettem egy SSD-t a gépembe és mit ne mondjak, olyan, mintha szuperszónikussá vált volna a gépem én soha nem fogok venni gépet SSD nélkül a jövőben.
Mert a HDD olcsóbb, és nem fér fel minden az SSD-re.
Egy nagy SSD jobb, de jelenleg 1tb+ tárhely legtöbb ember számára túl drága SSD-ből.
Értsd: Ha egy ugyan akkora kapacitású SSD nem lenne drágább (vagy nem lenne sokkal drágább), mint egy HDD, akkor már a kutya nem venne HDD -t. Max a mazochista hajlamúak. Illetve pár speciális területre, ahol sok a írási művelet (pl. biztonsági kamrák rögzítő egységéhez).
De sajnos, ahelyett hogy olcsóbb lenne, rengeteget drágult az utóbbi pár hónapba (meg szinte minden ami memória). Így ezekre az elavult szerkezetekre, mint a merevlemez sajnos még sokáig szükség lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!