Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyenkor mit tehetek? Nemrég...

Ilyenkor mit tehetek? Nemrég rendeltem meg az új gépem alkatrészeit és indításkor leégett az alaplapom processzor lábainak egyike. Az Aqua ahonnan rendeltem azt mondja, hogy ez mechanikai sérülés és arra nincs garancia. Több lent.

Figyelt kérdés
Mielőtt még valaki " valamit rosszul kötöttél be meg elrontottál valamit biztos" Nem nem rontottam el semmit és nem kötöttem be semmit rosszul. kb. hetente rakok össze 2-3 gépet úgyhogy elboldogulok egy számítógép megépítésével.( Elnézést ha egy kicsit nyers vagyok) Na de a lényeg. Az alaplapi processzorlábak egyike leégett. Még sosem láttam ilyet. Az szervizesek (úgy hogy még nem látták) arra gyanakodtak, hogy túlfeszültséget kapott és a táp miatt volt. Viszont erre ők nem vállalnak garanciát mert ez mechanikai sérülés.....(WTF) itt kicsit meghökkentem mert, most akkor dobjam ki az egészet az ablakon??? Ez nekem olyan mintha valaki eladna egy komlett autót alkatrészenként és mindegyikre külön garanciával, a motor felrobban mert gyárilag hibás és körülötte minden de ő csak a motorért vállal garanciát ezért csak azt pótolja. Az akkut vagy valami mást amit a robbanáskor tönkretett a motor azt nem cseréli ki mert, azok nem voltak hibásak és mechanikai hibára hivatkozva megteheti? Én teljes mértékben átcseszettnek érzem most magam. Na de a kérdés: mégis mit csinálhatok ilyenkor? Szerintetek ez jogilag helyes? Még nem vittem be semmit csak telefonon beszéltem velük. Csak úgy 120ezer ft-ot kidobtam az ablakon? Spec: i3 7100 3.9 Ghz, Asrock Z1707m Extreme4 alaplap,Nincs benne videókártya, 2x4 Gb Ddr4 Hyperx 2400 Mhz, Chieftec smart 600W.

2017. márc. 20. 23:39
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Eddig semmi bajom nem volt a Chieftec-el. Életem során 4-5 Cieftechel volt dolgom. Általában Corsair, Zalman , EVGA , Nagyon ritkán Coolermaster tápokat rakok gépekbe.
2017. márc. 21. 14:26
 12/12 anonim ***** válasza:
De mint írtam nem a márka számít. Ezek csak csomagoló üzemek. Megveszik a jobbaktól kezdve a szarabbakat, és becsomagolják saját logóval és eladják különböző árakon. Ez olyan mintha mondjuk a BMW elkezdene régi felújított lada motort rakni egy bizonyos szériájú autóiba. Attól, hogy BMW valószínű elég szar lenne.
2017. márc. 21. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!