Ilyenkor mit tehetek? Nemrég rendeltem meg az új gépem alkatrészeit és indításkor leégett az alaplapom processzor lábainak egyike. Az Aqua ahonnan rendeltem azt mondja, hogy ez mechanikai sérülés és arra nincs garancia. Több lent.
Köszönöm a gyors válaszokat, kicsit meglepett ez a gyorsaság. Én is gondolkodtam a jogi úton mert, ezt csak nem tehetik meg törvényesen. Persze senki nincs olyan buta, hogy ha meg tudja oldani gazdaságosabban akkor nem teszi. Hát én sem leszek olyan buta :)
A Chieftec szerintem jó márka vagy csak erre a típusra gondoltál? Ilyenem még nem volt. De ha kell akkor elmegyek a Chieftechez, hogy fizessék ki. :D
Ha egy helyen veted az összes terméket, akkor talán van esélyed. Meg kéne nézetni a tápdat, hogy valóban hibás-e, ez az első lépés. Ha esetleg tényleg zárlatos, a trafó hibás, akkor egy szakértői véleménnyel felkeresel egy ügyvédet, esetleg a fogyasztóvédelmet és elindítod a jogi procedurát. Ez mind pénz és idő kérdése, de ilyen összeg mellett megérheti. Ha a procinál volt túláram, akkor lehet a lap is hibás,mert a procinak saját tápellátó áramköre van, és az is okozhat zárlatot. A Mosfet nem égett meg? Ha ez így van, akkor valószínűleg a ramok túlélték a dolgot és akkor a táp is rendben lehet.
Amikor behelyezted a CPU-t a foglalatba akkor megnézted a foglalatot, hogy minden érintkező épségben volt?
A tápokat többnyire, de Chieftec elsőnek én mindig külön indítom el.
Volt már hogy kismegszakítót is lesütötte, nem egy biztonságos táp.
20 -ból 1 -nél tapasztalok hibát, olyat ami zárlat az talán 50 -ből 1 eset.
Többnyire teljesítmény ingadozás okoz gondot, van hogy több mint 10% -ot is kileng.
A leírt hiba lehet táp, alaplap de akár CPU hiba is.
Hoztak már hozzám hasonló esettel gépet, ott egy festett hajszál ami bekerült a CPU és foglalat közé ( és vezette az áramot) okozott rövidzárlatot.
#9: "pár" :-D Lehet én voltam peches, de egy CHIEFTEC CTG-500-80P tápnál, a sima zöld - fekete összekötése a munkapad kismegszakítóján kívül, a házét is lecsapta.
Pedig azon van hogy párhuzamosan megy esztergagép, hegesztő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!