Ez szerintetek jó config? (lent)
Sziasztok! A meglévő rendszeremet akarom fejleszteni egy Skylakes rendszerre, és szeretném kérni a véleményeteket, hogy ezek a komponensek mennyire férnek meg egymás mellett?
Processzor: Intel i5-6600
Alaplap: Gigabyte GA-Z170-HD3
Memória: Corsair 2x8 GB DDR4 Vengeance CMK16GX4M2B3200C16 3200 Mhz
Videókártya: MSI GTX 1080 Gaming X 8GB
Esetleg, ha ti mondanátok ötleteket, hogy miket tennétek a helyére, arra is vevő vagyok.
A kereskedők azzal szórakoznak hogy poénból 5 év garanciát adnak a rendkívül gyenge minőségű FSP tápegységekre. :)
Na mindegy, biztosan igazad van.
Mint már említettem a 6100 procin Te nem állítasz be 2666mhz memória frekvenciát,mert nem hagyja,mert gyárilag lockolva van. Van olyan mod bios ahol megpróbálták ezt kiiktatni, van amelyikel ég működik is, de a gyárival kizárt. Az általad linkelt video egy Es verzióval készült ami a hozzá fűződő cikkben olvasható is. Ajánlom figyelmedbe:
Erről ennyit. Jó éjt!!!
Rosszul fogalmaztam, a procit az alaplapi chip "k" szériásként kezeli, ahol a non "k" tuning még nem volt letiltva.
Jó éjt.
Konkrétan egy Oculus Riftre akarok beruházni, és arra kell a technika, hogy akadásmentesen fussanak a játékok.
#16 vagyok:
Ha nem akarsz 4k felbontásban, vagy 120+ Hz-s monitorral játszani, akkor ennél gyengébb konfig is elég lesz. Rifthez nem kell annyira combos gép.
Ha viszont elég a gyengébb konfig, akkor abból a pénzből már mehetnek bele olyan apróságok, hogy egy halk gépház, halk táp, halkabb procihűtő, SSD.
#16 vagyok:
mondj egy maximum árat, amit költenél rá, és az abból kihozható legjobb ár-érték arányú konfigot összerakom.
Csak a teljesítményt veszem figyelembe, de mondom, ha van valami spec. igényed akkor azt is írd le, és teljesítem ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!