Ez szerintetek jó config? (lent)
Sziasztok! A meglévő rendszeremet akarom fejleszteni egy Skylakes rendszerre, és szeretném kérni a véleményeteket, hogy ezek a komponensek mennyire férnek meg egymás mellett?
Processzor: Intel i5-6600
Alaplap: Gigabyte GA-Z170-HD3
Memória: Corsair 2x8 GB DDR4 Vengeance CMK16GX4M2B3200C16 3200 Mhz
Videókártya: MSI GTX 1080 Gaming X 8GB
Esetleg, ha ti mondanátok ötleteket, hogy miket tennétek a helyére, arra is vevő vagyok.
A hexa táp tökéletesen megfelel, teljesen felesleges lecserélni, 5év garancia, minőségi darab.
A Z lapnak akkor van értelme, ha a procit húzni akarod, de ahhoz mod bios kell vagy inkább "k" szériás procit érdemes választani.
Ha nem akarsz tuningolni, akkor teljesen felesleges a Z lap, ugyanazt a tudást megkapod egy B150-b250 laptól is.
A 3200mhz Ramnak sincs semmi értelme, ha nem "k" szériás procit választasz, ez is felesleges pénzkidobás.
Ha igen gyors gépet akarsz, akkor veszel egy sima i5 7500 procit egy b250 lappal és egy gyors NVME ssd-t.
14#, a hexa mindenhol a feketelistán van, kifejezetten veszélyes darab. Van olyan ismerősöm, akinek a videokártyáját a hexa tette tönkre. Nekem is volt 1 évig egy netezős gépben, de a ventilátora is rohadt hangos kezdett lenni, kidobtam a francba. Jonnyguru is értékelte és erősen az egyébként se túlságosan ajánlott evga 430 alá esett.
nvme SSD-re pedig nincs szükség általános használathoz, sima satás elegendő, feleannyiért.
A ram sebessége pedig igenis számít, gondolom azért is akarhatott z170 lapot, hogy támogassa (egyébként sincs jelentős különbség a ramok árában).
De ha megmondod, hogy mennyi pénzt akarsz rákölteni, meg azt, hogy milyen speciális igényeid vannak (pl. legyen halk) akkor megpróbálok egy olyat összerakni.
"15" reagálva....
Tök jó hogy ennyire értesz hozzá, de egy 500w Hexa+ olyan csöndben van hogy aludni lehet mellette, szóval valami nem stimmel az állításoddal. Tudod a bolond nagykereknek jobban hiszek, hogy x eladott tápból mennyi érkezik vissza garanciába, és amire 5 év garit vállalnak az elég bátor. A corsair termékek 2-3 év garisak!!! Ups.....
A memória vezérlő a prociban van, nem az alaplapban, sima Intel prociknál limitált (kivéve ha mod bios használsz), vagyis tök mindegy milyen memóriát veszel sima i5 proci mellé, mert a 6xxx szériával 2133mhz a támogatott, a 7 szériánál pedig 2400mhz és szevasz. A legtöbb lapnál oda van írva hogy a tuning frekvenciát(oc) csak 1 csatornás módban támogatja...szóval 2400mhz gyorsabb ramokat tök felesleges venni, ha a késleltetés alacsonyabb, akkor van némi értelme, de ez csak parasztvakítás.
Ami SSD illeti, próbálj ki egy sm vagy pm 961 egy videovágó szoftverrel vagy photoshoppal és utána írjál hasonló okos dolgokat. Persze hogy nem lehet érezni az 5* tempót. Mondjuk ha 500kb fájlokkal dolgozol és kizárólag netezel, akkor tényleg nem. De ha mondjuk egy 10-20gb játék, file betöltési idejét nézed akkor már egészen más helyzet. Először próbáld ki és csak utána adjál tanácsokat!
Elég satás SSD. Még szerencse, hogy ki is írta, hogy gamingre lesz, nem 0-24 winrar csomagolásra, de majd megtanulsz olvasni. Játékok alatt semmi különbség nincs, ezt már ezer teszt bizonyította, ezért nem tudom honnan veszed az 10-20GB játékos különbséget. Lehet hogy ilyen baromságokat azért mondasz, mert kognitív disszonancia alakult ki nálad megerősítési torzítás miatt. Lehet legközelebb nem kéne nvme ssd-t venni böngészésre, nem gondolod?
Az fsp a hexára ad 3 évet (nem 5-öt), és kizárólag a tápegységre, nem a 250 ezres videokártyára, amit tönkretesz. Ha a táp teszi tönkre, akkor kidobtad a 250 ezres videokártyát az ablakon, mert arra a videokártya forgalmazója se fogja állni a garanciát mondván, hogy te vettél mellé veszélyes tápegységet és az a te felelősséged. A hexa+ potenciálisan veszélyes, computerbase.de tesztjében az is kiderül, hogy OCP kapu sincs a 12V ágon és MOV se található benne. Ők is megerősítették, hogy terhelés alatt kifejezetten hangos. A garancia időtartama a legkevésbé fontos dolog a tápegységben, de neked kár magyarázni, semmi közöd nincs az elektronikához. Aztán a zaj. Én értem, hogy neked konkrétan botfüled van ráadásul a magyar munkaadók nem kímélik a magadfajta betanított munkások testi épségét és a futószalag melletti gépzaj már átégette a dobhártyádat, a felfogóképességeddel együtt, de nem kéne ilyen baromságokat ajánlani mindenkinek. Mondd azt, hogy nem értesz hozzá, kész.
Más: Corsair tápegységek nem tudom hogy jöttek ide, és hogy miért húzod rá mindegyikre, hogy 2 év gari. CXM széria 5 év, RMx 10 év, például. És nem csak 'corsair' tápegységek jobbak a hexánál, hanem igazából szinte az összes 10 ezer forint fölött.
A memória kapcsán meg abszolút értelmetlen baromságokat írsz, akkor nem is kéne léteznie 2400MHz-nél gyorsabb ramoknak, mert egy processzor se támogatja azokat. Valóban, alap feszültségen nem adja az intel a támogatását, ezt hívjuk OC-nak, Az intel ezért fejlesztette ki az xmp-t is a kevésbé jártas embereknek is, de ne érdekeljen téged.
Tök jó, hogy a másik emberre olyan sértő dolgokat írsz amit semmivel nem tudsz alátámasztani.
A memória oc csak a K szériás procival megy, a mezei i5 mellé te semmilyen lapban nem állítasz be 3400mhz ram frekvenciát.
Ha már állítasz valamit garancia ügyben, akkor legalább néznél utána, mert az FSP Hexa+ széria 5év garis barátom.
Ami az SSD-ket illeti, tudod egy játék úgy kezdődik,hogy
a játék futtatásához szükséges fileokat beolvassa a ramba, néha még a Vga memóriát is használja, ha a ram kevés lenne akkor marad az SSD vagy a HDD és utána indul a játék. Vannak olyan játékok amik 1-2gb olvasnak be, de vannak olyanok is amik 10gb-nál is többet. Na most ha az egyik SSD jó esetben olvas 500mb/s a másik 3000mb/s, akkor ott van némi különbség, néhány másodperc, ami tudom, hogy nem számít, mert természetesen ki lehet várni.
https://www.youtube.com/watch?v=QjszAaHpjLc
Szóval vannak olyan tényezők amik befolyásolják a gép alapvető működését és van ami nem. Lehet venni méregdrágán rohadt jó tápegységet, mert abból csak a legdrágább a jó,a többi veszélyes?!!!, de a gép teljesítménye semmit sem javul tőle. Lehet venni marha drágán ramokat és alaplapot is ,de a gép sebessége még mindig változatlan marad, de rohadt jól néz ki, és lehet venni olyan alkatrészeket amik látványos javulást eredményeznek még ha nem is olcsók.
"A memória oc csak a K szériás procival megy, a mezei i5 mellé te semmilyen lapban nem állítasz be 3400mhz ram frekvenciát. "
https://www.youtube.com/watch?v=3G-7bfPG2dE
Biztos varázsolnak, hogy 2666MHz van non-k i3 mellett.
3 évet kínál az fsp, hogy a kereskedő mennyit ad, az tőle függ.
Hexánál olcsóbban is vannak biztonságos tápegységek, de már elmondtam, hogy értelmezési problémával küzdesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!